Antena Meniu Search
x

Ziua Mondială a televiziunii! Antena 1 a fost prima televiziune naţională privată din România

Dacă s-ar acorda un premiu, românii l-ar câştiga pe cel al consumatorului de televiziune! Telespectatorul român preferă ştiri şi divertisment.

Vezi și

Dacă s-ar acorda un premiu, românii l-ar câştiga pe cel al consumatorului de televiziune! Telespectatorul român preferă ştiri şi divertisment şi petrece zilnic în fața ecranului mai mult de 5 ore, aproape dublu față de media globală. Astăzi de ziua televiziunilor din toată lumea, vă asigurăm că vom fi mereu lângă dumneavoastră.

"Când natura se transformă într-o adevărată aventură, asta este televiziunea." Iar astăzi este ziua mondială a televiziunii. O poveste care a început în urmă cu aproape o sută de ani. Şi care continuă să se dezvolte. "Televiziunea înseamnă conţinut de încredere. La îndemâna ta pe orice dispozitiv." 

Astăzi, televiziunea e show digital. Începutul însă, în România, a fost pe o peliculă de film. Aşa a fost prima emisiune transmisă, în decembrie 1956, de televiziunea naţională. După eliminarea monopolului comunist, au apărut şi canalele private. 

Primul a fost Antena 1, care a emis prima dată în 1993. Acum televiziunile Intact Media Group ajung zilnic, prin programele de divertisment și informație, la peste 9 milioane de români.

Ziua mondială a televiziunii este sărbatorită, în fiecare an, pe 21 noiembrie. Adunarea Generală a Organizațiilor Națiunilor Unite a marcat prin această dată, încă din 1996, impactul tot mai mare pe care televiziunea îl are în societate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ziua Mondială a televiziunii! Antena 1 a fost prima televiziune naţională privată din România