Antena Meniu Search
x

Video Ziua Naţională a Franţei. Paradă cu 5.000 de militari, sute de vehicule şi avioane de luptă. Macron a fost huiduit şi fluierat

67 de milioane de francezi au aniversat astăzi Ziua Naţională. La Paris, a avut loc tradiţionala paradă militară, la care au participat peste 5.000 de militari şi sute de vehicule şi avioane de luptă. Din cauza violenţelor stradale din ultimele săptămâni, Macron a evitat să vorbească public, iar vânzarea artificiilor a fost interzisă în toată ţara. 

de Redactia Observator

la 14.07.2023, 21:15

Vezi și

După intonarea imnului, Emmanuel Macron a supervizat parada din acest an, la care au defilat 5.100 de militari, bărbaţi şi femei. 157 de vehicule de luptă şi 68 de avioane au asigurat elementul vizual de efect. Sărbătoarea din acest an a fost umbrită de protestele violente de la finalul lunii trecute, provocate de uciderea unui adolescent din suburbii de un poliţist.

45.000 de forţe de ordine au fost detaşate în toată ţara

45.000 de forţe de ordine au fost detaşate în toată ţara pentru a asigura liniştea, iar vânzarea de artificii, folosite des pentru a ataca forţele de ordine, a fost interzisă printr-un decret al Guvernului. În timpul paradei, Macron a fost huiduit şi fluierat, iar unii spectatori i-au cerut demisia. De altfel, el nu a susţinut tradiţionalul discurs şi s-a adresat doar militarilor, cu o seară înainte. 

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Aţi realizat deja multe. Calitatea instruirii oferite în Franța și Polonia, livrarea de echipamente de prim rang de către forțele noastre armate și capacitatea Franței de a oferi soluții inovatoare, cum ar fi tancuri și apărare sol-aeriană, toate au fost esențiale în sprijinirea curajului ucrainenilor. 

Pe acelaşi subiect

Un poliţist şi-a cerut iubita în căsătorie pe Champs-Elysees

Nu au lipsit nici momentele emoţionante. Un poliţist şi-a cerut iubita în căsătorie pe Champs-Elysees. Fundalul sonor a fost asigurat de o orchestră din 80 de muzicieni. India a fost invitata de onoare din acest an, iar 240 de militari din ţara asiatică au deschis defilarea. 

Anterior, Macron i-a decernat Marea Cruce a Legiunii de Onoare lui Narendra Modi. Asta după ce India a cumpărat 26 de avioane de luptă şi trei submarine, acorduri în valoare de câteva miliarde de euro. La Bucureşti, cei 243 de ani de la Căderea Bastiliei au fost celebraţi printr-o recepţie la Ambasada Franţei. 

Festivităţile de Ziua Naţională a se vor încheia la Paris cu un concert organizat de Primărie şi un foc de artificii de 35 de minute. Multe alte oraşe au anulat însă petrecerile publice şi focurile de artificii din cauza protestelor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Ziua Naţională a Franţei. Paradă cu 5.000 de militari, sute de vehicule şi avioane de luptă. Macron a fost huiduit şi fluierat