Antena Meniu Search
x

Zona euro ar putea intra în recesiune în cea de-a doua parte a acestui an - Goldman Sachs

Analiștii de la Goldman Sachs, una dintre cele mai mari firme de consultanță financiară din lume, au emis o previziune negativă pentru viitorul economiilor din zona euro. Mai exact, calculele acestora indică faptul că acestea s-ar putea confrunta cu o recesiune în cea de a doua parte a anului, notează Bloomberg.

de Adrian Popovici

la 27.07.2022 , 17:55

Analiștii de la Goldman Sachs cred că zona euro și-ar putea relua creșterea economică în 2023.
Zona euro s-ar putea confrunta cu o recesiune cred analiștii. - Profimedia

După cum explică analiștii consultați de publicație, zona euro s-ar putea confrunta deja cu recesiunea, estimările lor indicând că în acest scenariu, semnele acesteia ar putea fi simțite până la finalul anului.

Economistul Jari Stehn este de părere că contracția economiilor ar putea fi de 0,1% în cel de al treilea trimestru și de 0,2% în cel de al patrulea trimestru. Creșterea economică urmând să fie reluată relativ rapid, în cursul anului 2023.

De ce recesiunea ar putea lovi zona euro?

Articolul continuă după reclamă

Motivele recesiunii includ întreruperile legate de aprovizionarea cu energie din Rusia, sfârșitul revenirii serviciilor post-pandemice, un impuls global mai slab și problemele politice din Italia, care ar putea întârzia plățile Uniunii Europene.

"Privind în toate țările, avem Germania și Italia în recesiune clară în a doua jumătate a anului, în timp ce Spania și Franța continuă să crească", explică economiștii. "Riscurile la adresa previziunilor noastre sunt deviate spre o recesiune mai accentuată în cazul unei perturbări și mai grave a fluxurilor de gaze, o perioadă reînnoită de instabilitate sau o recesiune americană", au adăugat aceștia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Stiri externe » Zona euro ar putea intra în recesiune în cea de-a doua parte a acestui an - Goldman Sachs