Antena Meniu Search
x

Video "Diavol de praf" filmat la Bistreț, în Dolj, Martorii, uimiți de forța naturii: "Mamă, cât e de mare! Vine spre noi"

Un vârtej puternic, denumit "diavol de praf", a fost filmat vineri după-amiază în apropiere de comuna Bistreț, din județul Dolj. Un martor a trimis imaginile prin Fii Observator. Fenomenul a durat aproximativ 2-3 minute și nu a provocat victime omenești.

de Redactia Observator

la 10.09.2021, 20:33

Vezi și

La nivelul României, în ultimii ani, frecvența vârtejurilor de praf sau a tornadelor a crescut considerabil, cele mai vulnerabile zone fiind zona Bărăganului și cea a Dobrogei, urmată de Câmpia Moldovei. Nu este exclus ca pe viitor să vorbim de un "culoar al tornadelor" în România.

Procesul de formare al tornadei este unul complex, fiind azi încă în fază de cercetare. În teorie, tornadele apar atunci când o cantitate imensă de aer cald (ciclon) urcă și aerul rece (anticiclon) coboară, iar prin deplasare se formează o pâlnie.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Fii Observator » "Diavol de praf" filmat la Bistreț, în Dolj, Martorii, uimiți de forța naturii: "Mamă, cât e de mare! Vine spre noi"