Antena Meniu Search
x

Video Pentru o vacanţă de 3.000 de lei la Năvodari, turiştii au primit moloz, gunoaie şi sunetul nesfârşit al bormaşinilor şi utilajelor de construcţii: "Buruieni mai mari ca omul"

Moloz, praf şi gunoaie. Așa poate fi descris concediul la Năvodari de câțiva ani încoace. Turiștii au migrat în zonele de nord ale litoralului, așa că dezvoltatorii imobiliari au simțit momentul și au investit masiv. Şantierele sunt mai peste tot în jurul celor care vin să își petreacă vacanţa la mare.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 20.08.2021, 14:44

Vezi și

În ciuda unui sejur deloc ieftin, turiştii s-au ales mai mult cu o dezamăgire

Paula, turistă: Despre mirosul înţepător nici nu vreau să vă povestesc. 

În imaginile pe care le puteţi vedea în materialul video de mai sus este peisajul de care a avut parte în fiecare dimineață Paula, o turistă din Timiș care abia aştepta să se relaxeze. A plătit un sejur de 5 nopți, dar acum îi pare rău.

Paula, turistăSunt buruienile mai mari ca omul, iar plaja, în partea respectivă cel puţin, partea înspre faleză e total neîngrijită. 3.000 de lei am plătit eu pentru o săptămână.

Pe acelaşi subiect

Şi în loc de sunetul plăcut al valurilor, turiștii sunt nevoiți să audă zgomotul flexului și bormașinilor. O vegetaţie care creşte haotic, un stuf înalt, mai bine de doi metri, foarte multe resturi de materiale de construcţii şi gunoaie. Şi Iulian a venit cu familia în Năvodari. Drumul de la Iași până la mare a fost plin de speranțe, însă toate s-au năruit în praful pe care îl suportă între cazare și plajă.

Iulian turist: Mereu in construcție, praf, liftul merge, altul nu. E un pic zgomot, dar ce să facem, ne adaptăm situației.

De altfel, pandemia a fost cea care i-a îndreptat pe turiști spre zona de nord a litoralului. Se simt mai în siguranță ca la hotel. De acest lucru au profitat și dezvoltatorii imobiliari care au investit masiv în Năvodari. Unii, chiar fără sa le pese de lege.

Elena Aftene Primăria Năvodari: O amendă record de 40.000 lei a fost aplicată săptămâna trecută de poliţiştii locali, pentru depozitarea necontrolată a deşeurilor. În perioada 15 iunie - 15 septembrie a acestui an sunt interzise lucrările de construcţii exterioare.

Patroană hotel: A turnat beton la 12 noaptea vecinul meu şi turiştii au sunat la 112 şi la poliţie? Că nu mai puteau să doarmă şi au plecat a doua zi? În haită! Cum să-mi ţin eu afacerea aşa?

O situaţie care nu va avea rezolvare prea curând.

Localnic: Până nu se termina ridicatul de blocuri, asa va fi, cel putin 5-10 ani.Cum este în Romania, nu e nicio surpriză pentru nimeni.

Localnic: Ce să avem? Răbdare.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Fii Observator » Pentru o vacanţă de 3.000 de lei la Năvodari, turiştii au primit moloz, gunoaie şi sunetul nesfârşit al bormaşinilor şi utilajelor de construcţii: "Buruieni mai mari ca omul"