Antena Meniu Search
x

Video Tabăra de la Năvodari a ajuns o ruină. Prăbuşire asistată de statul român: terenul valorează sute de milioane de euro

S-a ales praful de locurile unde mulţi dintre noi am învăţat ce e libertatea! Taberele de la Năvodari şi Ciric sunt ruine. Căsuţele s-au dărâmat, bălăriile au crescut peste tot, iar rechinii imobiliari pândesc momentul să le trasforme în milioane de euro. Cu toate astea, nostalgicii îşi fac speranţe că măcar nepoţii lor se vor mai distra aici.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 18.08.2021, 21:46

Vezi și

Înainte de anul 1989 tabăra de la Năvodari a adus vară de vară magia în vieţile copiilor. Bălăceala, concursurile de şah, focurile de tabără şi chiar învirorările de dimineaţă sunt amintiri de neuitat pentru generaţii. Ce găsesc nostalgicii care astăzi ar vrea să-şi trimită copiii aici?

Ei bine, clădirile în paragină par pregătite pentru un scenariu al unui film de groază. Iar liniştea dintre pereţii goi, nu aminteşte absolut deloc că aici, cândva, au fost cazaţi peste 10.000 de copii.

Reporter: Cum o vedeţi? Cum aţi regăsit-o?

Turist: Cu lacrimi în ochi. 

Pe acelaşi subiect

Prăbuşirea a fost una asistată de stat. Tabară este disputată de ani de zile de primărie şi sindicate. Interesele sunt cu atât mai mari cu cât terenul de la malul mării valorează sute de milioane de euro, iar rechinii imobiliari au pus demult ochii pe el. De mai bine de 30 de ani tabăra de la Năvodari este o minge de ping-pong între autoritățile statului. Timp în care clădirile s-au transformat într-o adevărată ruină. Geamurile sunt sparte, faianţa şi tencuiala sunt căzute, iar zidurile clădirii sunt vandalizate de cei care au putut intra înăuntru, pentru că nu există niciun paznic.

Silviu a venit aici ca la muzeu, tocmai din Timişoara. Tabăra de la Năvodari a însemnat atât de mult pentru el încât bărbatul o poartă pentru totdeauna nu doar în suflet ci şi pe piele.

Reporter: Ce aveţi tatuat?

Silviu Trufaş, turist: Năvodari, cetatea snoavei şi a prieteniei, şantierul naval Constanţa şi tot traseul din Timişoara Nord până în Constanţa cu Mangalia, biletul vechi CFR

Ultimii copii au fost cazaţi la năvodari în urmă cu trei ani. De atunci, doar speranţe:

Turist: Arată foarte rău. Foarte rău. Să vină un investitor să facă ceva mai frumos. 

Tabăra de la Ciric, Iaşi, a devenit o ruină

Un alt loc vestit de distracţie, tabăra de la Ciric din Iaşi s-a făcut una cu pământul. Deşi este amplasată într-una dintre cele mai populare zone de agrement din oraş, cei care nu ştiu că există o tabăra la Iaşi, ar putea trece pe lângă ea cu ușurință făra să o observe. Asta pentru că nici căsuțele în care erau cazați copiii și nici terenurile de sport nu se mai văd acum din cauza vegetației crescute haotic. Iar pontonul de unde copiii plecau pe lac cu barcă a fost și el distrus o dată cu trecerea timpului. Căsuţele care au mai rămas în picioare sunt adăpost pentru oamenii străzii, iar câinii vagabonzi au cucerit zona. Tabăra va fi preluată de primărie care promite că o va reface.

Sebastian Buraga, primaria Iaşi: Vom încerca din fonduri proprii să o reabilităm şi bineînţeles vom face un proiect care să se adreseze nu doar municipiului Iaşi, ci pentru întreaga regiune. 

Tabăra se întinde pe trei hectare şi ar putea găzdui 800 de elevi odată. Cândva!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Tabăra de la Năvodari a ajuns o ruină. Prăbuşire asistată de statul român: terenul valorează sute de milioane de euro