Antena Meniu Search
x

Video Virusul misterios care infectează turiştii de pe litoralul românesc încă nu a fost descoperit

Apa mării nu are probleme. Asta spun autorităţile, în timp ce un virus încă neidentificat strică vacanţele turiştilor de pe litoral. În farmaciile din Năvodari s-au epuizat deja stocurile de medicamente. Direcţia de Sănătate Publică spune că a luat din nou probe şi va publica mâine rezultatele privind calitatea apei.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 29.07.2021, 20:04

Vezi și
  • Peste 250.000 de turişti sunt aşteptaţi în weekend pe litoral.

Cei mai afectaţi de virusul misterios de pe litoral sunt copiii, care ajung să stea în spital chiar şi o săptămână. Centrul focarului este în Năvodari, unde au dispărut deja de pe rafturile farmaciilor toate medicamentele antivomitive şi antidiareice: "Sunt multe cazuri. Cred că 50% dintre cazuri sunt numai cu aceste probleme, mai ales pentru copii. Au vărsături şi scaune moi".

Între timp, tot mai mulți oameni ajung la spital cu simptome grave. Iar una din cauze ar putea fi, exact ca în epidemia din Râşnov, norovirusul. 

Ana Maria Iancu, medic spital Boli Infecțioase: Până acum, din testele efectuate au fost situaţii în care principala cauză a fost de etiologie virală. Norovirus a fost şi în cazul pacienţilor noştri una dintre etiologiile enterocolitelor virale. 

Peste 250.000 de turişti sunt aşteptaţi în weekend pe litoral

Pe acelaşi subiect

În faţa numărului mare de îmbolnăviri, Direcţia de Sănătate Publică continuă să afirme că apa mării are o calitate bună. Cu toate acestea, telespectatorii noştri au trimis mai multe imagini în care se vede cum canalizările refulează în urma ploilor, iar apoi şiroaiele sapă în nisip şi ajung în mare.

Problema este că cele mai multe dintre canalizările din zona de nord a litoralului nu sunt făcute legal.

Irina Oprea, director RAJA: Sunt sisteme private care s-au făcut, să spunem aşa, fără a avea un aviz din partea societăţii noastre şi fără a respecta normele legale şi tehnice pentru a putea asigura o funcţionalitate optimă. 

Abia acum se lucrează la dezvoltarea sistemului de canalizare. 

Elena Aftene, purtător de cuvânt Primăria Năvodari: În această lună s-a dat startul unui alt proiect, cu fonduri nerambursabile, prin care se va extinde şi se va moderniza reţeaua de canalizare şi alimentare cu apă în oraşul Năvodari.

Rezultatele pentru ultimele analize ale apei de îmbăiere vin abia mâine. Peste 250 de mii de turişti sunt aşteptaţi în acest weekend la malul mării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Virusul misterios care infectează turiştii de pe litoralul românesc încă nu a fost descoperit