Antena Meniu Search
x

Ulei de canabis pentru animale - cand si cum sa il administram?

Desi ti se poate parea putin ciudat, trebuie sa stii ca exista ulei de canabis si pentru animale, nu numai pentru oameni. Pentru ca si ele sunt fiinte vii si simt durerea la fel ca noi, pisicile si cainii se pot bucura de aceleasi beneficii ale acestei substante, care includ calmarea, relaxarea, disparitia anxietatii si reinstaurarea unei stari generale de bine

de Redactia Observator

la 06.05.2019, 12:57

Ulei de canabis pentru animale
Beneficiile uleiului de canabis pentru animale

Desi ti se poate parea putin ciudat, trebuie sa stii ca exista ulei de canabis si pentru animale, nu numai pentru oameni. Pentru ca si ele sunt fiinte vii si simt durerea la fel ca noi, pisicile si cainii se pot bucura de aceleasi beneficii ale acestei substante, care includ calmarea, relaxarea, disparitia anxietatii si reinstaurarea unei stari generale de bine a organismului. Daca tu ai inclus in rutina ta zilnica acest ulei, de ce sa nu il oferi si patrupedului tau, in cazul in care situatia o cere? Bineinteles, va trebui sa ii cumperi un produs special, cu o concentratie specifica organismului sau diferit decat al unui om.

Iata in continuare care sunt principalele motive pentru care cainele sau pisica ta ar putea avea nevoie de ulei de canabis:

1. Stari de agitatie. Chiar daca traiesc de atatia ani printre noi, cainii si pisicile raman animale, iar uneori nu le putem intelege comportamentul, agresivitatea si reactiile in anumite situatii. In aceste conditii, mai ales in perioadele dificile, este recomandat sa ne tratam companionul cu ulei de canabis. Daca vei opta pentru aceasta varianta, vei observa cum Blacky sau Tom al tau devine mai calm si domestic, exact asa cum esti obisnuit si exact asa cum si-ar dori si el, daca nu ar fi manat de anumite instincte.

2. Dureri insuportabile. Uneori, cainii sau pisicile foarte batrane, care sufera de boli incurabile sau pur si simplu se apropie de finalul vietii din cauza varstei inaintate, au dureri insuportabile. Ca stapani, observam cu siguranta acest lucru, chiar daca animalele nu pot comunica verbal cu noi, iar situatia ne macina la fel de mult ca pe ele. In aceste conditii, pentru a le alina chinul si a le asigura un sfarsit demn, cum merita nu numai oamenii, le putem oferi ulei de canabis.

3. Inaintea unei operatii. La fel ca oamenii, si animalele simt cand se apropie momentul unei operatii. Daca este vorba despre o interventie pentru corectarea unei probleme foarte dureroase, cum ar fi o fractura, putem sa ne calmam "sufletelul" administrandu-i o doza de ulei de canabis in dimineata operatiei sau in seara precedenta. Efectul acestei substante va tine pana in momentul in care vei ajunge cu cainele sau pisica in cabinet, iar medicii veterinari vor seda animalutul cu ajutorul unei anestezii.

In ceea ce priveste modalitatea de administrare a uleiului de canabis pentru animale, aceasta este evident diferita decat in cazul oamenilor, intrucat pisoiul sau cainele nu poate fi convins sa inghita aceasta substanta de bunavoie. Prin urmare, cateva picaturi trebuie fie dizolvate in apa, fie amestecate cu mancarea. Prima varianta este optima pentru pisici, care in general sunt mult mai atente cu modul in care se prezinta alimentele lor si le-ar putea refuza in cazul in care observa orice lucru "suspect". Pe de alta parte, oricare dintre cele doua variante poate fi folosita cu succes pentru caini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Ulei de canabis pentru animale - cand si cum sa il administram?