Antena Meniu Search
x

Supărat că nu-și mai poate vizita soția, un bătrân de 89 de ani protestează în fața unui azil

Un bătrân din Marea Britanie, în scaun cu rotile, protestează în fața unui azil pentru că nu este lăsat să-și vadă soția, alături de care a trăit peste 70 de ani.

de Redactia Observator

la 21.02.2019, 14:36

Protest în fața unui azil, în Marea Britanie
Bătrânul are o pancartă pe care scrie "Nu mă lasă să-mi vizitez soția" - LAD Bible via BPM Media

Un bătrân din Marea Britanie, în scaun cu rotile, protestează în fața unui azil pentru că nu este lăsat să-și vadă soția, alături de care a trăit peste 70 de ani.

Dennis Daniels, în vârstă de 89 de ani, stă în fața azilului Anchorage, specializat în ajutorul persoanelor cu demență, într-o încercare disperată de a-i convinge pe administatorii centrului să îl lase să-și viziteze soția.

Bătrânul susține că personalul din azil i-a cerut să plece, după ce ar fi devenit prea zgomotos. 

Problema, susține Dennis Daniels, ar fi în altă parte. Un alt rezident din complex ar hărțui-o pe femeie de luni bune, bătându-i la ușă ei și țipând, însă nimeni nu ar fi intervenit la timp pentru a-l liniști.

A încercat să-și ajute soția

Speriat pentru siguranța soției lui, bătrânul s-ar fi agitat în interiorul centrului pentru a atrage atenția asupra problemei. Din păcate, strategia nu a funcționat prea bine, iar managerul i-a interzis să mai vină în vizită.

"M-am decis să pichetez în afara Centrului Anchorage pentru că nu mă lasă să-mi văd soția", a declarat el, potrivit LAD Bible.

"Luni seara, directorul mi-a zis de patru ori că trebuie să părăsesc <<casa ei>> pentru că sunt gălăgios, temperamental și abuziv, pe când eu chiar încercam să ajut și să o susțin pe soția mea", a mărturisit el. 

"Au fost probleme cu un rezident de luni întregi și, cu toate că înțeleg că și el este se simte rău și este în cel mai bun loc pentru a fi ajutat, cred ca managerul are nevoie să acționeze pentru că sunt speriat pentru siguranța mea și a soției mele", a explicat el.

70 de ani de căsnicie

Bătrânul susține că sunt căsătoriți de șapte decenii și nu au stat nicio zi separați.

În ciuda problemei, Dennis Daniels admite faptul că soția sa este fericită la azil, iar personalul "face o treabă extraordinară". 

"Recunoaștem situația complexă și sensibilă în care se află domnul Daniels și soția lui, care se află de mult timp la Anchorage. Situația nu e simplă. Este un vizitator zilnic. Au o relație plină de dragoste. Suntem surprinși de ultimele lui acțiuni. Încercăm să comunicăm cu domnul Daniels și am cerut ajutorul serviciilor sociale pentru a ajunge la o soluție amicală", a declarat un purtătorul de cuvânt al organizației care administrează complexul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Supărat că nu-și mai poate vizita soția, un bătrân de 89 de ani protestează în fața unui azil