Antena Meniu Search
x

Ediția din acest an a concursului Eurovision, anulată din cauza coronavirusului

Organizatorii ediției din acest an a concursului Eurovision, care ar fi trebuit să aibă loc la Rotterdam, în Olanda, au anunțat anularea evenimentului din cauza pandemiei de coronavirus.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 18.03.2020, 16:33

Roxen urma să reprezinte România la ediția din acest an a Eurovisionului
Concursul Eurovision nu va mai avea loc în acest an - Eurovision.tv
  • Ediția din acest an a concursului Eurovision a fost anulată din cauza coronavirusului
  • România urma să fie reprezentată în semifinale de Roxen

Organizatorii ediției din acest an a concursului Eurovision, care ar fi trebuit să aibă loc la Rotterdam, în Olanda, au anunțat anularea evenimentului din cauza pandemiei de coronavirus.

Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial Eurovision, la doar patru zile de la cel prin care organizatorii anunțau că încă mai speră să găsească soluții pentru organizarea evenimentului.

Concursul Eurovision ar fi trebuit să aibă loc în acest an la Rotterdam, după ce Duncan Laurence a câștigat trofeul pentru Olanda la ediția de anul trecut, din Israel.

Concursul ar fi urmat să aibă loc în perioada 12-16 mai, iar România urma să fie reprezentată în prima semifinală de artista Roxen cu piesa "Alcohol You".

Reprezentanții organizatorilor au precizat că "în ultimele săptămâni am căutat diferite variante pentru a permite concursului să meargă înainte. Cu toate acestea, incertitudinea creată de răspândirea coronavirusului și restricțiile impuse de guvernele țărilor participante și de autoritățile olandeze ne-au făcut să luăm decizia dificilă să nu continuăm cu organizarea evenimentului. Sănătatea tuturor celor implicați, inclusiv a fanilor, a avut prioritate. Ne bucurăm că acest concurs a unit milioane de fani din întreaga lume fără întrerupere în ultimii 64 de ani și suntem triști că nu putem pune în aplicare planul și pentru concursul din luna mai".

Organizatorii iau în calcul posibilitatea ca ediția de anul viitor să fie organizată tot la Rotterdam.

Olanda este una dintre cele mai afectate țări din Europa de pandemia de coronavirus înregistrând până acum 1.705 infectări și 43 de decese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Mondene » Ediția din acest an a concursului Eurovision, anulată din cauza coronavirusului