Antena Meniu Search
x

Curtea Constituţională: Iohannis trebuie să numească miniştrii interimari, Dăncilă trebuie să ceară vot de încredere

Curtea Constituţională a României a decis, miercuri, să facă pace între palate, astfel că a stabilit să dea dreptate atât lui Klaus Iohannis, preşedintele României, cât şi premierului Viorica Dăncilă în disputa dintre cei doi.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 18.09.2019, 16:32

Preşedintele trebuie să numească miniştri, iar premierul să ceară vot de încredere
Curtea Constituţională a făcut pace între Iohannis şi Dăncilă - Hepta

Curtea Constituţională a României a decis, miercuri, să facă pace între palate, astfel că a stabilit să dea dreptate atât lui Klaus Iohannis, preşedintele României, cât şi premierului Viorica Dăncilă în disputa dintre cei doi.

După ce Klaus Iohannis a refuzat să numească miniştrii propuşi de Viorica Dăncilă, premierul României şi-a căutat dreptatea la Curtea Constituţională.

Curtea Constituţională a făcut pace între preşedintele Iohannis şi premierul Dăncilă

Iar membrii CCR i-au dat doar parţial dreptate, obligându-l, practic, pe Iohannis să accepte interimarii propuşi de Dăncilă, după ieşirea ALDE de la guvernare.

Pe de altă parte, acţiunea premierului Viorica Dăncilă s-a dovedit a fi cu două tăişuri.

Astfel, premierul României este obligat de CCR să ceară vot de încredere în Parlament, după ieşirea ALDE de la guvernare.

Prezent la CCR pentru a susţine demersul premierului Viorica Dăncilă, Toni Greblă, secretarul general al Guvernului, a reclamat faptul că "domnul Iohannis nu are nicio atribuţie în numirea ministrului interimar. Practic, din cauza unei acţiuni de campanie a domniei sale, şase ministere sunt în situaţia de a nu funcţiona în acest moment pentru că nu au miniştri".

De cealaltă parte, reprezentantul Administraţiei Prezidenţiale a precizat că Viorica Dăncilă şi guvernul ei trebuie să solicite un vot de încredere în Parlament "din cauza schimbării compoziţiei Executivului".

În cele din urmă, CCR a fost de acord cu ambele puncte de vedere, astfel că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să accepte miniştri interimari, iar premierul Viorica Dăncilă trebuie să solicite vot de încredere în Parlament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Curtea Constituţională: Iohannis trebuie să numească miniştrii interimari, Dăncilă trebuie să ceară vot de încredere