Antena Meniu Search
x

Foto Femeie perfect sănătoasă din Țara Galilor, care putea alerga kilometri întregi, lăsată în scaun cu rotile de COVID

Lisa Gill, o femeie de 49 de ani din Țara Galilor, se numără printre persoanele care suferă de efectele pe termen lung ale infecției cu SARS-CoV-2. De la alergat kilometri întregi pe zi, Lisa a ajuns să folosească scaunul cu rotile. Nu mai puțin de 40 de simptome i-au schimbat viața din luna decembrie a anului trecut.

de Redactia Observator

la 05.07.2021, 13:10

Lisa Gill
"Îți plănuiești ziua cum poți" Femeie perfect sănătoasă din Țara Galilor, care putea alerga kilometri întregi, lăsată în scaun cu rotile de COVID - Lisa Gill via walesonline.co.uk

După șase luni de luptă cu COVID-19, Lisa se descrie ca o umbră a ceea ce era înainte. Pe 12 decembrie 2020 a resimțit primele simptome de îmbolnăvire, iar de atunci viața i s-a transformat într-un calvar. "Începusem să mă simt puțin rău. Gustul și mirosul s-au modificat inițal, apoi a început o tuse care m-a făcut să mă testez. Tusea a devenit rapid foarte intensă, la doar 48 de ore după ce am fost depistată pozitivă. Am rămas surprinsă de cât de repede am început să mă simt rău. Aveam temperatură mare, lipsă de apetit", a povestit ea, pentru Wales Online.

Într-un interval de câteva zile Lisa a slăbit peste trei kilograme și se chinuia să respire. "Era ca o foame de aer, simți că orice ai face, nu ai destul oxigen. Atunci inima îți bate mai tare, ai palpitații", a mărturisit femeia. După două săptămâni de la infecție, Lisa Gill a observat și o iritație pe piept, pe care, avea să afle, o dezvoltă unii pacienți infectați cu SARS CoV-2. Din acel moment totul a devenit un coșmar. "Nu puteam să mă spăl, să gătesc sau să am grijă de mine. Soțul meu îmi lăsa un toast și un ceai în cameră. Au fost momente înfiorătoare, mai ales când nu puteai deschide televizorul fără a afla că oamenii mor sau se duc la vale foarte rapid", a povestit ea.

Lisa a resimțit aproximativ 40 de simptome după infecția cu coronavirus

"Să fac curățenie este exclus. Pot să mă plimb în afara casei, dar apoi mă simt foarte rău, nu știu niciodată când mă lovește. Îți plănuiești ziua cum poți", a explicat Lisa, care obișnuia să ridice greutăți de cinci ori pe săptămână și să alerge kilometri întregi. De parcă nu era de ajuns, femeia a început să aibă halucinații, furnicături în mâini și picioare, care apoi s-au extins la limbă și față. Dormea nu mai puțin de 15 ore pe zi. "Să ajungi de la asta la cineva care abia poate să-și poarte de grijă și să fie complet dependentă de oameni, de ajutor și de scaun cu rotile e dificil din punct de vedere psihologic. E o bătălie", a mărturisit ea. Lisa Gill povestește că a stat în 90% din timp în casă, în ultimele luni.

Luna trecută, ministrul Sănătății din Țara Galilor, Eluned Morgan, a anunțat un program de 5 milioane de lire sterline pentru ajutorarea pacienților ce se luptă cu simptome pe termen lung după infecția cu SARS-CoV-2.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Sanatate » Femeie perfect sănătoasă din Țara Galilor, care putea alerga kilometri întregi, lăsată în scaun cu rotile de COVID