Antena Meniu Search
x

Președintele Filipinelor îi amenință pe antivacciniști cu închisoarea: "Voi alegeți"

Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, i-a amenințat cu închisoarea pe cei care refuză să se vaccineze anti-Covid, în timp ce țara sa se confruntă cu criză cauzată de pandemie, scrie CNN.

de Redactia Observator

la 22.06.2021, 09:42

Președintele Filipinelor îi amenință pe antivacciniști cu închisoarea: "Voi alegeți"
Președintele Filipinelor îi amenință pe antivacciniști cu închisoarea: "Voi alegeți" - Profimedia Images

Rodrigo Duterte a amenințat că persoanele care refuză să se vaccineze anti-Covid ar putea ajunge la închisoare. "Voi alegeți: vaccinul sau închisoarea". În același timp, experții medicali din Filipine au anunțat că vaccinarea anti-Covid rămâne voluntară, contrazicându-l astfel pe Duterte. 

"Această țară se confruntă cu o criză. Mă exasperează faptul că cetățenii nu sunt atenți la ceea ce le transmite acest guvern", a transmis șeful statului asiatic. 

Doar 2,1 milioane de cetățeni au fost complet vaccinați, în Filipine, până pe 20 iunie, un număr extrem de mic având în vedere că autoritățile sperau să vaccineze 70 de milioane de persoane până la finalul anului, potrivit CNN

Duterte, criticat pentru măsurile dure pe care le-a impus pentru a opri răspândirea virusului SARS-CoV-2, a anunțat că școlile vor rămâne închise din cauza situației epidemiologice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Președintele Filipinelor îi amenință pe antivacciniști cu închisoarea: "Voi alegeți"