Președintele Filipinelor îi amenință pe antivacciniști cu închisoarea: "Voi alegeți"

De Redactia Observator.
Publicat: 22.06.2021, 09:25.
Actualizat: 22.06.2021, 09:42

Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, i-a amenințat cu închisoarea pe cei care refuză să se vaccineze anti-Covid, în timp ce țara sa se confruntă cu criză cauzată de pandemie, scrie CNN.

Președintele Filipinelor îi amenință pe antivacciniști cu închisoarea: "Voi alegeți"

Președintele Filipinelor îi amenință pe antivacciniști cu închisoarea: "Voi alegeți"

Profimedia Images

Rodrigo Duterte a amenințat că persoanele care refuză să se vaccineze anti-Covid ar putea ajunge la închisoare. "Voi alegeți: vaccinul sau închisoarea". În același timp, experții medicali din Filipine au anunțat că vaccinarea anti-Covid rămâne voluntară, contrazicându-l astfel pe Duterte.

"Această țară se confruntă cu o criză. Mă exasperează faptul că cetățenii nu sunt atenți la ceea ce le transmite acest guvern", a transmis șeful statului asiatic.

Doar 2,1 milioane de cetățeni au fost complet vaccinați, în Filipine, până pe 20 iunie, un număr extrem de mic având în vedere că autoritățile sperau să vaccineze 70 de milioane de persoane până la finalul anului, potrivit CNN.

Citește și:

Duterte, criticat pentru măsurile dure pe care le-a impus pentru a opri răspândirea virusului SARS-CoV-2, a anunțat că școlile vor rămâne închise din cauza situației epidemiologice.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
Lanţ uman împotriva şoferilor care au vrut să depăşească pe contrasens, în vama Negru Vodă. "Au fost trimişi în coada coloanei"
1
Fii Observator • pe 02.08 la 22:59

Bun-simţ pe contrasens. Pe şoselele din România, tupeul şi inconştienţa depăşesc răbdarea şoferilor disciplinaţi. O nouă dovadă în acest sens vine de la vama Negru Vodă. Zeci de maşini au ieşit sfidător dintr-o coloană kilometrică direct pe contrasens. Un lanţ uman, format din şoferii care respectau regulile, a spus stop obrăzniciei la volan.