Antena Meniu Search
x

Un adolescent din Spania, primul caz din lume internat din cauza dependenţei de Fortnite. Medicii spun că se comporta ciudat

Un adolescent din Spania a fost declarat primul caz din lume internat în urma dependenţei pentru jocul video Fortnite. Tânărul începuse să manifeste un comportament bizar, se autoizolase şi respingea orice fel de interacţiune socială.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 17.09.2021, 11:55

Adolescentul era dependent de jocurile video
Adolescentul era dependent de jocurile video - Profimedia

Băiatul de 15 ani a fost internat timp de două luni, fiind tratat de o echipă de medici care au transmis că tânărul a avut nevoie de o "detoxifiere", ca urmare a ceea ce ei descriu a fi o dependenţă comportamentală serioasă pentru jocurile video, potrivit Newsweek. Tratamentul a inclus şi o terapie cognitiv-comportamentală, iar medicii au lucrat cu el şi familia lui pentru a-l ajuta să-şi dea seama de efectul pe care jocurile video îl pot avea asupra vieţii sale.

Adolescentul, dependent de jocul video

După ce adolescentul a început să se izoleze acasă, apoi a refuzat să interacţioneze cu ceilalţi şi şi-a pierdut în cele din urmă interesul pentru ieşirile cu prietenii, specialiştii au considerat că este necesar ca acesta să fie internat. Specialiştii care l-au tratat pe adolescent au spus în studiu  că nu consideră că jocurile reprezintă o problemă în sine, atâta timp cât sunt utilizate corect, fără a face depăşi limita de timp recomandată. Ei sunt de părere că utilizarea jocurilor de către copii ar trebui să fie atent monitorizată de către adulţi. De asemenea, ei recomandă stabilirea unor limite clare şi bine definite, dar şi încurajarea copiilor de a găsi alte modalităţi de a-şi petrece timpul liber.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Un adolescent din Spania, primul caz din lume internat din cauza dependenţei de Fortnite. Medicii spun că se comporta ciudat