Antena Meniu Search
x

Curs valutar

5 cele mai mari greșeli de evitat când îți construiești o casă

Pentru cei care nu preferă viața la apartament, o casă este soluția cea mai bună. Construcția uneia necesită însă multă atenție, răbdare, îndemânare și o investiție importantă.

de Redactia Observator

la 15.10.2018 , 12:19

5 cele mai mari greșeli de evitat când îți construiești o casă Trebuie să ai mare grijă la anumite aspecte, atunci când îţi construieşti o casă - Shutterstock / Copyright: Halfpoint

Pentru cei care nu preferă viața la apartament, o casă este soluția cea mai bună. Construcția uneia necesită însă multă atenție, răbdare, îndemânare și o investiție importantă. Din nefericire, sunt și situații în care din lipsă de pricepere sau din dorința de a reduce unele cheltuieli, construcția pleacă din start cu greșeli majore. Dacă ai plan să îți ridici propria casă, este important să începi cu dreptul acest proiect.

5 cele mai mari greșeli de evitat când îți construiești o casă:

1. Fundația nu este bună

Articolul continuă după reclamă

Din dorința de a reduce din costurile totale ale construcției unei case, unii proprietari iau decizia complet greșită de a porni de la o fundație concepută greșit. E foarte important de știut care sunt regulile de bază pentru construcția fundației casei, în funcție de dimensiunile dorite pentru aceasta, pentru a putea beneficia de o construcție solidă, care rezistă în fața provocărilor naturii și timpului. Orice reducere de costuri în această privință ar putea produce cheltuieli majore pe viitor în reparații generale.

2. Nu folosești o echipă de profesioniști

Deseori, meseriașii folosiți pentru ridicarea unei case nu sunt profesioniști, ci persoane pricepute, eventual cunoscuți din comunitate, dar care nu au nici experiența și nici nu pot garanta pentru calitatea lucrării. Este foarte important să ai o echipă bine sudată de meseriași care au mai lucrat exact într-un proiect similar celui pe care îți propui să-l finalizezi. Apoi, vei avea nevoie de un diriginte de șantier, prevăzut în lege, dar și foarte important pentru coordonarea eficientă a lucrării.

3. Folosești materiale de slabă calitate

Și această greșeală intră în categoria celor care încearcă să reducă mai mult decât ar trebui costurile unei astfel de lucrări. BCA-ul trebuie folosit de fiecare dată încadrat în beton, la închideri, altfel structura casei nu va fi foarte bine pusă la punct. Dacă bugetul reprezintă pe parcurs o problemă, mai degrabă soluția perfectă este amânarea finalizării lucrării, decât grăbirea ei prin folosirea unor materiale insuficient de rezistente.

4. Proiectul nu este respectat

Se întâmplă uneori ca proiectul original să nu fie și rezultatul final, și nu în sensul în care casa este mai mică decât ar trebui, ci dimpotrivă, mai mare. Acest lucru se întâmplă chiar dacă solul nu este cel potrivit pentru astfel de dimensiuni, iar fundația nu este îndeajuns de mare.

5. Compartimentarea greșită

Aici nu este vorba despre execuția lucrării, ci mai mult despre desen și proiectare. Trebuie să iei în calcul că în cazul în care casa va fi mai mare, vei avea nevoie de mai multe băi, dar și de destule spații de depozitare. O compartimentare greșită poate da peste cap planurile tale odată ce te-ai mutat în locuință, precum camera copilului care este mult prea departe față de dormitorul vostru.

Este foarte important să eviți astfel de erori costisitoare atunci când îți proiectezi și construiești o casă. E recomandat să apelezi de fiecare dată la profesioniști cu experiență și lucrări anterioare similare celei dorite de tine. Graba și dorința ca totul să iasă mai ieftin se pot transforma într-un proiect final deloc pe placul tău.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Halfpoint

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Inedit » 5 cele mai mari greșeli de evitat când îți construiești o casă