Antena Meniu Search
x

5 destinaţii de vacanţă de bifat în extrasezon

Până la vacanţa de vară mai avem de aşteptat câteva luni, dar asta nu înseamnă că nu putem plănui o escapadă de weekend sau chiar un concediu mai lung, în extrasezon. Există o mulţime de avantaje atunci când alegi să călătoreşti în afara sezonului destinat vacanțelor, începând cu preţurile mai mici și terminând cu evitarea aglomeraţiei.

Până la vacanţa de vară mai avem de aşteptat câteva luni, dar asta nu înseamnă că nu putem plănui o escapadă de weekend sau chiar un concediu mai lung, în extrasezon. Există o mulţime de avantaje  atunci când alegi să călătoreşti în afara sezonului destinat vacanțelor, începând cu preţurile mai mici și terminând cu evitarea aglomeraţiei.

Agenţiile de turism se pregătesc temeinic înainte de periodele specifice concediilor – lunile de vară şi sărbătorile de iarna, însă şi în alte perioade din an te poţi bucura de experiențe la fel de frumoase. Dacă buzunarul nu îţi permite să ajungi în toate ţările pe care vrei să le vizitezi, o vacanţă în extrasezon te ajută şi să te menţii în limitele bugetului, dar si să vizitezi locuri unice.

Iată 5 destinaţii turistice care sunt chiar mai fermecătoare dacă alegi să le vizitezi în extrasezon.

1. Paris

Capitala Franţei este una dintre destinaţiile de vis pentru mulți dintre noi. Este firesc, pentru că este un oraş încărcat de istorie, cu străduţe fermecătoare şi un aer aparte. Turnul Eiffel este un obiectiv pe care nu ai voie să‐l ratezi dacă ajungi în Paris. Trebuie totuși să ştii că el nu este faimos doar pentru înălţimea sa ameţitoare şi priveliştea superbă pe care o oferă asupra oraşului, ci şi pentru cozile interminabile la care trebuie să aştepţi dacă vrei să urci până la ultimul etaj. Chiar şi dacă optezi pentru achiziţionarea biletelor online vei pierde mult timp aşteptând la rând. Acelaşi lucru este valabil şi pentru alte obiective emblematice ale capitalei Franţei – muzeul Luvru, catedrala Notre‐Dame sau Castelul Versailles.

Dacă ajungi la Paris în luni precum februarie, martie, aprilie, octombrie sau noiembrie, poți să eviţi aglomeraţia şi orele pierdute încercând să intri la obiectivele turistice. În loc să mergi la Paris vara şi să‐ţi pierzi timpul stând la cozi, va fi mult mai plăcut să mergi primăvara şi să poţi vedea mai multe locuri.

2. Bangkok

Thailanda este una dintre ţările care pot fi vizitate în orice perioadă din an, iar Bangkok este un oraş în care ajung anual milioane de turişti. Unul dintre celebrele obiective de aici este templul budist Wat Pho, care este şi cel mai mare din Thailanda. Totul a fost gândit la superlativ, iar clădirea îi impresionează şi pe cei mai pretenţioşi turişti. Alte obiective de vizitat în această ţară asiatică sunt Siam Ocean World,

Altarul Erawan şi parcul Lumphini.  Nu trebuie să uităm nici faptul că în Bangkok vei găsi una dintre cele mai efervescente vieţi de noapte, iar nenumăratele cluburi te vor ţine pe ringul de dans până dimineaţa, pe tot parcursul anului.

De ce să vizitezi Bangkok în extrasezon? Pentru că vei găsi mult mai uşor un bilet de avion destul de ieftin, vei evita aglomeraţia specifică lunilor de vară şi vei obţine preţuri mai bune pentru cazare.

3. Veneţia

Oraşul italian Veneţia nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este o destinaţie pe care orice persoană ar trebui să o bifeze cel puţin o dată în viaţă şi de care te vei îndrăgosti, cu siguranţă. Poţi să‐ţi planifici o vacanţă aici în orice lună din an, indiferent de anotimp.

Farmecul Veneţiei stă în plimbările cu gondola, plimbările lungi pe străduţele pietruite și relaxarea în piaţa San Marco în timp ce savurezi faimoasa îngheţată italienească. Toate acestea îşi vor pierde din farmec dacă în jurul tău mai sunt alte câteva sute de persoane. În extrasezon poţi să te bucuri cu adevărat de experienţa unei vacanţe aici.  În plus, preţurile pentru cazare scad chiar şi cu 50% în lunile în care afluența de turiști nu este foarte mare.

4. Tunisia

Visezi la plaje însorite când la noi în ţară termometrele arată sub 0 grade? Tunisia este destinaţia perfectă pentru luni precum noiembrie sau februarie, pentru că temperaturile îţi vor permite să te bucuri de soare, iar preţurile vor fi unele mai prietenoase. Peisajele exotice te vor încânta şi te vor face să uiţi repede de frigul de acasă, iar când străduțele Tunisului nu sunt foarte aglomerate cu turişti, poţi descoperi cu adevarat farmecul acestei destinaţii. Medina din Tunis a fost inclusă pe lista patrimoniului mondial UNESCO şi este imperativ să o vizitezi atunci când ajungi aici. Dacă alegi să mergi în extrasezon, vei obţine preţuri mai mici la nenumăratele obiecte care se vând în Medina şi te poţi întoarce acasă cu suveniruri nepreţuite.

5. Praga

Capitala Cehiei a câştigat foarte mult în notorietate în ultimii ani şi tot mai mulţi turişti aleg să‐şi petreacă vacanţa aici. Oraşul situat pe râul Vltava este impresionant şi are un farmec deosebit, de care te vei putea bucura mai mult în extrasezon. Podul Carol este simbolul acestui oraş şi nu trebuie ratat, însă şi Oraşul Vechi te va impresiona, cu siguranţă, datorită arhitecturii deosebite. Poţi savura o cafea în unul dintre zecile de localuri de aici şi nu trebuie să ratezi ocazia de a gusta din faimoasele varietăţi de bere cehească.

Atmosfera oraşului este una unică și de care te poţi bucura cu adevărat atunci când te pierzi pe straduţele şerpuite flancate de cladiri impresionante. Cu toate că orice lună din an este potrivită pentru a vizita Praga, dacă alegi să mergi în perioadele în care nu sunt foarte mulţi turişti, te vei putea bucura şi mai mult de el.

Unul dintre cele mai importante avantaje pentru a alege o escapadă în afara sezonului turistic o reprezintă bugetul destinat acestei vacanţe. Cu toţii visăm la destinaţii exotice şi concedii de neuitat, însă nu reuşim niciodată să strângem banii pe care acestea le presupun.

Dacă nu mai vrei să aştepţi până strângi banii pentru a‐ţi împlini visurile, dar și pentru a ajunge în locul la care ți‐e gândul de ani de zile, poţi apela la un împrumut rapid. Banii vor ajunge în scurt timp la tine, iar tu poţi să începi să‐ţi planifici vacanţa. În loc să faci economii lună de lună, poţi lua un împrumut pe care să‐l plăteşti apoi, astfel încât să nu mai amâni mereu concediile din cauză că banii s‐au risipit pe alte cheltuieli.

Care este destinaţia turistică pe care vrei să o bifezi neapărat? Ce te opreşte din a‐ţi împlini dorinţa?

Scrie‐ne în comentarii care sunt motivele pentru care încă amâni călătoria la care visezi!

SURSA FOTO:  https://pixabay.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » 5 destinaţii de vacanţă de bifat în extrasezon