Antena Meniu Search
x

Americanii sărbătoresc Ziua Naţională a Îmbrăţişatului Pisicii

Americanii marchează, astăzi, o zi importantă în calendar! Ziua Naţională a Îmbrăţişatului Pisicii. A propriei pisici, pentru că, precum se ştie, felinele nu apreciază prea mult momentul în care sunt luate în braţe de nişte necunoscuţi.

de Redactia Observator

la 04.06.2019, 17:30

Vezi și

Americanii marchează, astăzi, o zi importantă în calendar! Ziua Naţională a Îmbrăţişatului Pisicii. A propriei pisici, pentru că, precum se ştie, felinele nu apreciază prea mult momentul în care sunt luate în braţe de nişte necunoscuţi. Ce-i drept, unele pisici nu suportă nici alinturile prelungite ale stăpânilor lor.

În Egiptul Antic, pisicile erau venerate asemenea zeilor. Iar egiptenii ţineau doliu în clipa în care felina se stingea din viaţă. 

Americanii profită de ocazie pentru a invita alţi oameni să adopte o pisică

În ziua de azi, însă, pisica e considerată un simplu animale de companie. Cu toate acestea, atitudinea oamenilor faţă de aceste feline e în mare parte aceeaşi. 

Americanii adoră să îşi petreacă timpul liber în compania pisicilor. Motiv pentru care au inventat chiar o sărbătoare prin care să îşi răsfeţe felina.

Se numeşte "National Hug Your Cat Day" iar obiectivul principal e să-ţi îmbrăţişezi felina. În decursul anilor, americanii au explicat de ce e sănătos să-ţi iei pisica în braţe. 

Îmbrăţişarea pisicii duce la creşterea nivelului de serotonină, care îţi dă o stare de spirit bună şi te ajută să fii fericit, diminuând riscul de apariţie al depresiei. 

Riscul de a suferi de probleme cardiace scade şi el semnificativ. Mai mult, felinele pot contribui la îmbunătăţirea sistemului imunitar.

Stăpânii întâmpină însă o problemă atunci când vor să îşi ia în braţe pisicile. Iar asta pentru că nu toate felinele sunt dispuse să îndure o îmbrăţişare. 

Americanii profită însă de ocazie pentru a-i îndemna pe alţi iubitori de animale să adopte o pisică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Americanii sărbătoresc Ziua Naţională a Îmbrăţişatului Pisicii