Antena Meniu Search
x

Video Anul Nou chinezesc, sărbătorit în întreaga lume. Ce zodii favorizează anul Iepurelui de Apă

Am intrat în noul an chinezesc! Anul Iepurelui de apă începe astăzi, 22 ianuarie și se sfârșește pe 10 februarie 2024, atunci când începe Anul Dragonului. Conform horoscopului chinezesc, va fi cu noroc pentru cei născuți în zodia Boului, a Tigrului și a Șarpelui. Anul se anunţă a fi unul prosper, plin de iubire şi succes, dar suntem încurajaţi să fim şi atenţi. Anul trecut, cel al Tigrului, a fost marcat de războaie şi certuri însă Iepurele se dovedeşte a fi un bun mediator al conflictelor. În mai multe ţări din Asia şi nu numai, s-au făcut pregătiri intense pentru Anul Nou.

de Redactia Observator

la 22.01.2023, 13:50

Vezi și

În Ajun, sute de oameni s-au adunat în faţa templului Wong Tai Sin pentru a-şi pune dorinţele cu o oră înainte de miezul nopţii. Tradiţia spune că cererile primelor persoane care reuşesc să pună beţişoarele de tămâie în suport vor fi împlinite în anul care urmează. 

"Sper să fiu primul care îşi pune beţişorul de tămâie şi mă voi ruga ca Noul An să aducă pace la nivel mondial, ca economia Hong Kong-ului să înflorească şi ca pandemia să dispară pentru ca toată lumea să aibă o viaţă normală. Cred că asta îşi doreşte toată lumea!" 

O altă tradiţie este cumpăratul florilor pentru Noul An. Pieţele s-au umplut de culoare, atracţia principală fiind florile de piersic, care semnifică longevitate şi noroc. Din motive de siguranţă, participanţii au purtat mască de protecţie. 

"Anul acesta sunt mult mai puţine persoane decât în anii trecuţi. Probabil pentru că nu se mai vinde mâncare. Oricum, astăzi am avut vânzări mai bune decât zilele trecute." 

"La templul Confucius, oamenii au putut lua lecţii despre cum să creeze decoraţiuni în formă de iepure, animalul noului an." 

Chinezii sărbătoresc în întreaga lume

Anul Nou chinezesc a fost sărbătorit şi în Serbia. În Belgrad, a avut loc o ceremonie la care au participat prim-ministrul Serbiei şi ambasadoarea Chinei. Artiştii deghizaţi în lei şi artificiile au marcat trecerea în noul an, însă nu doar atât. 

Chen Bo, ambasadorul Chinei în Serbia: "Celebrarea Noului An aici arată prietenia indestructibilă dintre China şi Serbia şi reflectă, în acelaşi timp, diversitatea culturală."

Anul Iepurelui de Apă se sfârșește pe 10 februarie 2024, atunci când va începe Anul Dragonului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Anul Nou chinezesc, sărbătorit în întreaga lume. Ce zodii favorizează anul Iepurelui de Apă