Antena Meniu Search
x

Aplicațiile care te scapă de defecte! Femeile şi bărbaţii caută perfecţiunea, însă ajung să-și piardă încrederea în ei

Corpul bine sculptat, părul plin de strălucire şi zâmbetul perfect sunt "desenate" din aplicaţii de înfrumuseţare. Vedetele internaţionale au dat tonul.

Vezi și

Tot mai mulţi români caută frumuseţea cu un click. Corpul bine sculptat, părul plin de strălucire şi zâmbetul perfect sunt "desenate" din aplicaţii de înfrumuseţare. Vedetele internaţionale au dat tonul. Cele de la noi recunosc că îşi corectează câteva defecte. În timp ce românii simpli, atât femei cât şi bărbaţi, au ajuns să le folosească tot mai mult pentru o imagine ca din reviste.

Cindy Crawford, Britney Spears şi Candice Huffine sunt doar câteva dintre celebrităţile care au recunoscut că folosesc aceste trucuri pentru fotografii perfecte. Moda a fost preluată şi de vedetele de la noi. 

Mira, cântăreaţă: "Folosesc vreo trei programe de editare, sunt foarte pasionată de fotografie şi stau foarte mult să le bibliesc, să arate bine, să le schimb fundalul."

Mira vorbeşte despre câteva defecte pe care le "corectează". 

Nu trebuie să fii vedetă, ca să îţi doreşte imagine ca din revistă. Nimic greşit. Însă, cei care caută prea des perfecţiunea, ajung să-şi piardă încrederea în sine, spun specialiştii. 

Jeni Chiriac, psiholog: "Preţul acceptării sociale presupune un soi de adaptare, un soi de modificare până ajungi pe placul celorlalţi. Este periculos, mai ales la vârste fragede."

Psihologii au remarcat că aplicaţiile de înfrumuseţare oferă o dependenţă periculoasă. Cei care le folosesc des ajung să se teamă să-şi arate adevărata înfăţişare. Strâng frustrări şi evită interacţiunea directă. 

Jeni Chiriac, psiholog: "După momentul în care am început să punem accent foarte mult pe formă şi mai puţin pe conţinut, acesta este preţul pe care trebuie să îl plătim."

Acneea, câteva riduri sau ceva kilograme în plus nu sunt un defect, subliniază specialiştii. Pot fi chiar o provocare, să luptăm cu ceea ce nu ne place la noi, astfel încât schimbarea să fie reală. Şi să ne bucurăm de cum suntem şi cine suntem.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Aplicațiile care te scapă de defecte! Femeile şi bărbaţii caută perfecţiunea, însă ajung să-și piardă încrederea în ei