Antena Meniu Search
x

Arsuri solare - 7 remedii naturale pentru vindecarea lor - Afla cum te tratezi cu ulei de cocos!

Arsurile solare se numara printre cele mai temute efecte ale sesiunilor intense de plaja. Vara, mai mult ca in orice alt anotimp, riscul de aparitie a acestora creste considerabil, avand in vedere ca soarele este mult mai puternic in aceasta perioada a anului.

Afla cum te tratezi cu ulei de cocos!
Arsuri solare - 7 remedii naturale pentru vindecarea lor - pixabay.com

Arsurile solare se numara printre cele mai temute efecte ale sesiunilor intense de plaja. Vara, mai mult ca in orice alt anotimp, riscul de aparitie a acestora creste considerabil, avand in vedere ca soarele este mult mai puternic in aceasta perioada a anului.

In cazul in care te-ai ales cu arsuri solare usoare, care nu implica vizita la medic, iti spunem cum le poti trata folosind ulei de cocos, dar iti oferim si alte remedii naturale pentru a scapa rapid de ele!

  1. Comprese cu apa rece

Cea mai la indemana solutie de tratament pe care o ai, in cazul in care te-ai ales cu arsuri solare in urma unor sedinte de plaja necorespunzatoare, este sa aplici pe suprafata afectata cateva comprese cu apa rece. Acestea nu vor vindeca arsurile, dar vor ameliora, cel putin pana ce vei aplica un remediu mai eficient, senzatia de durere si de mancarime, cele mai frecvente simptome care insotesc arsurile cauzate de razele UV.

  1. Pasta din cartofi

Cartofii pot fi si ei folositi pentru a calma pielea arsa de soare, conferindu-i in acelasi timp hidratare. Tot ce ai de facut este sa realizezi o pasta, cu ajutorul blenderului. Mai apoi, aplica pasta din cartofi pe piele si las-o sa isi faca efectul. Este nevoie de doar 15 minute pentru ca senzatia de usturime sa dispara ca prin minune!

  1. Lotiune din castraveti

Poti scapa de arsurile solare de dupa plaja folosind o pasta de castraveti. Vei avea nevoie de un storcator pentru fructe si legume, pentru a obtine un suc de castraveti, peste care sa adaugi, mai apoi, o ceasca de apa de trandafiri. Poti sa pastrezi lotiunea la rece, pentru utilizari ulterioare.

  1. Iaurt

Tanjesti dupa o senzatie de racorire dupa ce te-ai ales cu arsuri provocate de soare? Atunci mergi la frigider si ia un iaurt! Aplica-l pe suprafata afectata si asteapta pentru cateva zeci de minute, pana ce substantele sale active isi vor face efectul.

  1. Miere

Recunoscuta pentru o multime de beneficii pentru sanatatea interna a organismului, mierea poate fi utilizata si pentru uz extern, avand o serie de intrebuintari. Printre acestea, se numara si tratarea arsurilor solare, mierea avand proprietati hidratante, calmante si antibacteriene. Asadar, daca nu ai la indemana o loltiune care se aplica dupa soare, poti folosi, cu incredere mierea.

  1. Praf de copt

Praful de copt nu este doar un ingredient de baza pentru prepararea unui blat pufos; el este ideal pentru a trata arsurile solare, deoarece contine substante care pot reduce inflamatia pielii, ameliorand senzatia de mancarime. Poti scapa de arsurile solare incercand o baie in rece, in care sa folosesti praful de copt. Mai exact, ceea ce trebuie sa faci este sa pui o lingura de praf de copt in apa in care vei face baie. Pentru ca praful de copt sa actioneze, este necesar o baie de aproximativ 20-30 de minute.

  1. Ulei de cocos

Uleiul de cocos are o multime de beneficii pentru piele, iar printre acestea se numara si efectele benefice pe care le are atunci cand este aplicat pe zona afectata de arsurile solare. Proprietatile pe care le are uleiul de cocos il face sa fie ideal pentru ingrijirea zilnica a pielii, dar cu siguranta ca merita apreciat in special pentru modalitatea in care actioneaza in tratarea arsurilor solare. Pentru a te bucura din plin de beneficiile pe care le ofera, alege un ulei de cocos de calitate.

Mai multe informatii despre cum se produc aceste arsuri solare, despre cum le previi, dar si cum sa le tratezi, poti afla de aici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » Arsuri solare - 7 remedii naturale pentru vindecarea lor - Afla cum te tratezi cu ulei de cocos!