Antena Meniu Search
x

Atenţie mare! De ce este extrem de PERICULOS să porţi ŞLAPI

Sunt comfortabili, uşor de purtat şi la îndemâna oricui. Simbolul verii, şlapii pot deveni extrem de periculoşi

Sunt comfortabili, uşor de purtat şi la îndemâna oricui. Simbolul verii, şlapii pot deveni extrem de periculoşi

Purtaţi constant, aceştia pot cauza probleme labei piciorului şi dureri de spate, dar şi anumite infecţii. Conform Asociaţiei Podologica Americană, slapii (în special cei de cauciuc) sunt extrem de dăunători. Pentru că nu susţin scobitura piciorului (de fapt, flip-flops-ii sunt doar o talpă de cauciuc cu un fir care trece printre degete) sunt un duşman al spatelui şi promovează o postură greşită care duce, pe termen lung, la inflamaţii şi dureri de spate şi de picioare.

Podologia este ştiinţa care are control integral asupra situaţiei posturale de la diagnostic până la crearea de plantare speciale şi alegerea de încălţăminte adecvată pentru pacienţi, scrie DoctorulPicioarelor.ro.

Ca să mergem din rău în mai rău, recent, forumurile medicale susţin că slapii dăunează condiţiei fizice dintr-o varietate de motive precum, de exemplu, absenţa susţinerii scobiturii piciorului şi lipsa absorbţiei şocurilor, materializate în presiune repetată exercitată asupra spatelui, pentru că acesta încearcă să se adapteze şocurilor primite în absenţa unei protecţii minimale care ar atenua cât de cât presiunea, şi să îşi schimbe postura în caz de urgenţă, cauzând de fapt nevralgii.

De asemenea, purtarea lor cauzează băşici şi bătături care cresc riscul de infecţii. Medicii recomandă, pentru plajă, slapii mai lejeri şi cu talpa dură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Atenţie mare! De ce este extrem de PERICULOS să porţi ŞLAPI