Antena Meniu Search
x

Avion de pasageri, interceptat de un avion de luptă F18 în Spania, după o ameninţare cu bombă la bord

Pasagerii unei aeronave EASYJET au privit uluiţi cum aeronava în care se aflau a fost interceptată de un avion de luptă F18, după ce un tânăr de 18 ani a ameninţat cu un atac cu bombă în timpul zborului.

de Antonia Roşu

la 04.07.2022, 18:54

Avion EASYJET interceptat de un avion de luptă F18
Avion EASYJET interceptat de un avion de luptă F18 - Profi Media

Un tânăr în vârstă de 18 ani a anunţat un atac cu bombă la bordul unei aeronave EASYJET, cu destinaţia Menorca, Spania. Pasagerii aflaţi la bord au filmat cum aeronava de vânătoare F18, aparţinând armatei spaniole, i-a interceptat şi i-a escortat până la aterizare, scrie The Sun.

Odată ajuns la sol, avionul companiei EASYJET a fost inspectat de către autorităţi, însoţiţi de o echipă de genişti, timp de 4 ore. Tânărul de 18 ani, care călătorea cu un grup de prieteni pe insula spaniolă pentru o aniversare, a fost reţinut de către poliţie şi urmează a fi sancţionat. Mai mult, va achita şi costul întregii operaţiuni demarate de către poliţie şi de către armata spaniolă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Videoclipul postat pe Twitter surprinde momentul în care aeronava militară F18 îşi înclină aripile, simbol interpretat în aviaţie ca un semnal de a urma instrucţiunile armatei. „Ieri, turnul de control de pe aeroportul din Menorca a fost alertat cum că la bordul unei aeronave care călătoreşte dinspre Londra se află o bombă”, a declarat un reprezentant al Gardei Civile din Menorca.

Pasagerii avionului au trăit o secventă din filmul „Top Gun”

Aeronavele F18 sunt faimoase datorită peliculei Top Gun, care îl are ca protagonist pe Tom Cruise. Pilotate de către un singur militar, avioanele pot atinge viteze de până la aproximativ 1 900km/h, pot zbura la altitudini de circa 12 000m şi dispun de arme de atac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Avion de pasageri, interceptat de un avion de luptă F18 în Spania, după o ameninţare cu bombă la bord