Antena Meniu Search
x

Bărbații trebuie să stea departe de BRÂNZĂ! Motivul e INCREDIBIL

Bărbații care consumă brânză își asumă o serie de riscuri

Bărbații care consumă brânză își asumă o serie de riscuri

Mai mult de trei felii de brânză zilnic, afectează bărbații tineri și le scad șansele de a avea copii, susține un studiu recent. Mai mult, chiar și o cantitate mică de lactate grase afectează în mod dramatic fertilitatea acestora.

Stilul de viață al bărbaților și, mai exact, ceea ce ei consumă, are un impact major asupra șanselor de a avea, la un anumit moment dat, urmași.

În urma studiului efectuat de oamenii de știință de la Harvard, bărbaţii care au mănâncat mai mult de trei porţii de lactate grase, pe zi , aveau o calitate a spermatozoizilor cu 25% mai slabă decât a altor bărbaţi care au consumat mai puţine lactate. De vină ar putea fi estrogenul, hormonul feminin care, ajuns în lapte de la vacă, ar putea afecta fertilitatea bărbaţilor. În aceeași măsură, un rol important îl au și pesticidele care ajung în produsele lactate.

„Deşi mai multe studii au sugerat că produsele lactate grase au un impact negativ asupra spermei, foarte puţine studii explică modul în care acestea acţionează. Asocierea ar putea fi atribuită nivelului crescut de hormoni din produsele lactate”, declarat Myriam Afeiche, coordonatorul studiului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Bărbații trebuie să stea departe de BRÂNZĂ! Motivul e INCREDIBIL