Antena Meniu Search
x

"Blue Monday". Astăzi, 15 ianuarie, este cea mai depresivă zi a anului 2018! Ce înseamnă "Lunea Albastră" şi avertismentul specialiştilor

A treia zi de luni a fiecărui an an este cea mai depresivă zi. Drept urmare, astăzi, 15 ianuarie, este "Blue Monday", cea mai depresivă zi a anului 2018.

A treia zi de luni a fiecărui an an este considerată a fi cea mai depresivă zi. Drept urmare, astăzi, 15 ianuarie, este "Blue Monday", cea mai depresivă zi a anului 2018. 

Cel puţin, aşa consideră specialiştii britanici, cei care au creat o formulă matematică pentru a identifica cele mai dificile momente ale anului în curs. 

Teoria "Blue Monday" (Lunea albastră, n.r.) a apărut în 2005, când psihologul britanic Cliff Arnall a creat o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai îngrozitoare zile ale anului. 

O formulă construită pe baza mai multor factori: condițiile climatologice ale acestei perioade, facturile la utilități, sărbătoriile abia încheiate, datorii și - nu în ultimul rând - prejudecata generală, potrivit căreia lunea este cea mai urâtă zi a săptămânii.

Formula Blue Monday

W exprimă condițiile meteorologice, d=debitul (diferența intre datoriile acumulate și capacitatea noastră de a plăti), = timpul scurs de la Crăciun, = timpul scurs de la începutul Anului Nou, M = nivel motivațional scăzut, Na = necesitatea de a acționa, iar D exprimă salariul. 

Drept consecinţă, astăzi, în "Lunea Albastră", oamenii sunt mai triști, nu au chef de muncă și sunt lipsiți de energie.

Iar speciaiştii avertizează că cei mai predispuşi să pice în depresie de Blue Monday sunt cei care petrec foarte mult timp pe internet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » "Blue Monday". Astăzi, 15 ianuarie, este cea mai depresivă zi a anului 2018! Ce înseamnă "Lunea Albastră" şi avertismentul specialiştilor