Antena Meniu Search
x

Blue Monday, cea mai tristă zi a anului. Ce alimente îţi îmbunătăţesc starea de spirit

Blue Monday, 15 ianuarie, este cunoscută ca cea mai tristă zi a anului. Există însă alimente care ne pot ajuta să ne îmbunătăţim starea de sprit şi să ne simţim mai fericiţi, spun specialiştii.

de Redactia Observator

la 15.01.2024, 17:21

- Shutterstock

După cum a relevat tendința Mood Food identificată prin intermediul celei de-a șaptea ediții a Just Eat's Home Food Map, există emoții pozitive generate de alimente, în special legate de un sentiment de mulțumire și relaxare (51%), satisfacție (36%) și fericire (25%).

După ce savurează mâncarea preferată, oamenii experimentează un sentiment de mulțumire și fericire, dar și de relaxare și confort, emoții resimțite de persoanele mai mature (>54 de ani), o creștere a energiei și o stare de spirit pozitivă și, în cele din urmă, o uitare momentană a stresului.

Alimentele care îmbunătăţesc starea de spirit

Mâncărurile cu o sursă de carbohidrați și zaharuri, cum ar fi pâinea, pastele și fructele, sunt sursa de energie preferată de organismul uman și sunt capabile să crească nivelul de serotonină, celebrul "hormon al stării de bine".

Cacao, precum și ceaiul și cafeaua, conțin, de asemenea, substanțe care ne pot da un impuls de energie, în timp ce ciocolata stimulează producția de serotonină și endorfine, care ne pot readuce zâmbetul pe chip, potrivit Mediafax.

Prezentarea joacă, de asemenea, un rol-cheie în percepția alimentelor și ne poate influența starea de bine: legumele și fructele colorate, precum broccoli, sfecla roșie, spanacul, citricele, bananele, kiwi și merele, oferă nu numai beneficii nutriționale, ci și stimuli vizuali pozitivi.

În plus, astfel de alimente sunt bogate în antioxidanți, iar mai multe studii arată că aceștia pot avea efecte pozitive asupra sănătății mentale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Inedit » Blue Monday, cea mai tristă zi a anului. Ce alimente îţi îmbunătăţesc starea de spirit