Antena Meniu Search
x

Video Cât de mult influențează paharele gustul băuturilor. Cum le alegem corect: "Paharul face diferența în ce privește degustarea"

Cât de importante sunt paharele din care bem și pe care le punem pe masă de sărbători. S-a demonstrat că forma paharului influenţează foarte mult băutura conţinută.

de Redactia Observator

la 26.12.2022, 13:17

Vezi și

Dacă un pahar cu formă nepotrivită poate sabota complet băutura degustată. În schimb, o cupă potrivită licorii îi va scoate în evidenţă toate aromele şi punctele forte.

Calitatea materialului din care este făcut paharul este importantă

Florian Şoucaliuc, somelier: Paharul face diferența în ce privește degustarea vinului. Ce este important la pahar este forma, materialul din care este făcut, e recomandat să încerci mai multe pahare. 

În cazul vinurilor spumante şi al şampaniei, deşi gustul nu este influenţat de paharul în care le servim, totuşi, vizual, un pahar de tip flaut, va scoate mai bine în evidenţă bulele licorii. În cazul băuturilor spitoase, cele mai potrivite sunt paharele fără picior şi cu un diametru mai mare.

Calitatea materialului din care este făcut paharul este la fel de importantă. E bine de ştiut că paharele de cristal vor pune cel mai bine în valoare băutura preferată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Cât de mult influențează paharele gustul băuturilor. Cum le alegem corect: "Paharul face diferența în ce privește degustarea"