Antena Meniu Search
x

KENDAMA - jucăria care a înnebunit întreaga planetă! De unde vine ideea şi ce spun SPECIALIŞTII despre împătimiţii jocului

Un nou joc ia amploare în rândul celor mici şi nu numai! Este vorba de jucăria Kendama, despre care cei mai mulţi nu ştiu că datează încă din secolele XVII-XVIII, iar jocul care a inspirat Kendama se juca în Franţa Bilboquet. 

Un nou joc ia amploare în rândul celor mici şi nu numai! Este vorba de jucăria Kendama, despre care cei mai mulţi nu ştiu că datează încă din secolele XVII-XVIII, iar jocul care a inspirat Kendama se juca în Franţa Bilboquet. 

Chiar dacă destui cârcotaşi nu-l găsesc cu nimic util, Kendama este un joc de atenţie, de coordonare şi chiar de strategie. În general, jocul este recomandat micuţilor de peste patru ani. 

Kendama este o jucărie din lemn, tradiţională japoneză care se bucură de popularitate crescută în rândul copiilor, iar de curând a câştigat simpatizanţi şi în rândul celor mari. 

Chiar dacă multora li se pare stupid şi au impresia ca provoacă dependenţă, părinţii din întreaga lume îi îndeamnă pe copii să joacă Kendama, preferând acest joc în locul tabletelor şi al telefoanelor. 

Iată beneficiile pe care specialiştii susţin că jucăria Kendama le aduce împătimiţilor:

  • Îmbunătăţeşte coordonarea ochi-mână;
  • Îmbunătăţeşte îndemânarea;
  • Ajută la un mai bun echilibru;
  • Îmbunătăţeşte reflexele;
  • Exersează abilităţile strategice - întrucât coordonarea trebuie realizată după o strategie planificată bine anterior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » KENDAMA - jucăria care a înnebunit întreaga planetă! De unde vine ideea şi ce spun SPECIALIŞTII despre împătimiţii jocului