Antena Meniu Search
x

Experiment Observator. Ce fac românii când găsesc pe jos un plic cu 12 mii de euro? Mulţi îl iau, puţini îl refuză

Ce fac românii când găsesc pe jos un plic cu 12 mii de euro? Mulţi îl iau, puţini îl refuză. Toţi par tentaţi să deschidă plicul. Reporterii au testat reacţia trecătorilor într-un experiment Observator.

Vezi și

Ce fac românii când găsesc pe jos un plic cu 12 mii de euro? Mulţi îl iau, puţini îl refuză. Toţi par tentaţi să deschidă plicul. Reporterii au testat reacţia trecătorilor într-un experiment Observator. Deşi pe plicul abandonat în parc era trecut numărul de telefon al proprietarului, nimeni nu s-a grăbit să sune.

"12 mii de euro, valută pentru Vali". Este mesajul scris pe plic, alături de numărul de telefon al presupusului proprietar. 

În realitate, în interior se află 15 coli de hârtie, trei bancnote şi câteva monede sârbeşti. În total, 240 de dinari care nu valorează nici măcar 20 de lei.

Puţini ştiu că legea pedepseşte însuşirea obiectelor găsite. 

Indiferent de obiectul găsit, aveţi 10 zile la dispoziţie să îl predaţi poliţiştilor. În caz contrar comiteţi o infracţiune contra patrimoniului şi veţi fi pedepsit cu un dosar penal. Sunt şanse să primiţi o amendă sau să petreceţi între o lună şi trei luni în spatele gratiilor.

În urmă cu o săptămână, un paznic al unui mall a găsit un plic cu 30.000 de euro, pe care l-a returnat imediat.

Banii aparţineau unei bănci şi fuseseră uitaţi în parcare de angajaţii unei firme de transport valori.

Două ore a stat plicul într-un cărucior până când a apărut paznicul, care a fost recompensat cu 200 de lei, pentru gestul său.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » Experiment Observator. Ce fac românii când găsesc pe jos un plic cu 12 mii de euro? Mulţi îl iau, puţini îl refuză