Antena Meniu Search
x

CEA MAI SIMPLĂ rețetă pescărească de PEȘTE MARINAT. Nicio GOSPODINĂ nu ți-a dezvăluit până acum SECRETUL

Peștele marinat sau marinata de pește, așa cum o numesc pescarii dobrogeni, este un preparat sănătos, foarte hrănitor, pe care îl poți servi în orice moment al zilei

Peștele marinat sau marinata de pește, așa cum o numesc pescarii dobrogeni, este un preparat sănătos, foarte hrănitor, pe care îl poți servi în orice moment al zilei. Se prepară rapid și o poți păstra mai mult timp dacă o conservi bine.

 peste-marinat

 Timp de preparare

 30 min

 Ingrediente

 6 pești medii

 300 ml apa

 120 ml oțet

 60 ml ulei

 sare

 piper boabe

 1 ceapă mare

 2 foi de dafin  

 Mod de preparare

  Curată bine peștii, apoi tăie-i fileuri micuțe. Pune la fiert într-o cratiță mai mare ceapă tăiată julien, apa, oțetul, uleiul, foile de dafin, piperul, o lingură cu vârf de sare și lasă-le pe foc aproximativ 6 minute.

După ce se răcește compoziția, toarn-o peste pește și amestecă bine. Pune marinata în borcane vidate sau într-un recipient care se închide ermetic și lasă-o la macerat aproximativ șase zile. Acesta este și secretul: timpul de conservare. Pescarii recomandă o săptămână, și nu mai puțin.

Marinata de pește cu oțet se servește rece, ca aperitiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » CEA MAI SIMPLĂ rețetă pescărească de PEȘTE MARINAT. Nicio GOSPODINĂ nu ți-a dezvăluit până acum SECRETUL