Îţi plac micii? Iată cea mai bună rețetă de mici româneşti, făcuţi în casă. Secretul a fost păstrat cu sfinţenie
Cea mai bună rețetă de mici poate fi cea făcută în casă. Iată cum poți să prepari faimoșii mititei românești.
Cea mai bună rețetă de mici poate fi cea făcută în casă. Iată cum poți să prepari faimoșii mititei românești.
Mititeii cumpărați sunt cea mai rapidă soluție, însă gustul lor nu mulțumește întotdeauna. Alternativa rămâne, astfel, rețeta de mici de casă. Sunt mai greu de preparat, dar gustul nu poate fi comparat.
Ingrediente pentru cea mai bună rețetă de mici
- 1 kg carne de viţel
- 500 g carne porc
- 200 g carne miel
- 2 căpăţâni usturoi
- condimente: cimbru, rozmarin, chimen, piper, sare (după gust)
- o jumătate linguriţă bicarbonat
- miez de pâine
Cum se prepară micii
Pentru început, carnea se dă prin maşina de tocat (poate fi tocată şi de două ori, după preferinţe). Apoi pâinea se umezeşte şi se amestecă cu usturoiul tocat mărunt, după care se adaugă la carne. Se frământă amestecul, în timp ce se adaugă condimentele şi bicarbonatul, până se va obţine pasta de mici.
După ce este gata, se lasă la rece pentru 20 de minute, timp în care avem grijă să încingem grătarul. Se udă un blat de lemn, după care luăm câte două linguri de carne, pe care o modelăm în palmele ude, până obţinem forma de mici, după care se pun pe blatul de lemn şi se lasă din nou la rece, de data aceasta pentru 10 minute.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰