Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Îţi plac micii? Iată cea mai bună rețetă de mici româneşti, făcuţi în casă. Secretul a fost păstrat cu sfinţenie

Cea mai bună rețetă de mici poate fi cea făcută în casă. Iată cum poți să prepari faimoșii mititei românești.

de Redactia Observator

la 13.05.2018 , 14:33

Cea mai bună rețetă de mici poate fi cea făcută în casă. Iată cum poți să prepari faimoșii mititei românești.

Mititeii cumpărați sunt cea mai rapidă soluție, însă gustul lor nu mulțumește întotdeauna. Alternativa rămâne, astfel, rețeta de mici de casă. Sunt mai greu de preparat, dar gustul nu poate fi comparat.

Ingrediente pentru cea mai bună rețetă de mici

Articolul continuă după reclamă
  • 1 kg carne de viţel
  • 500 g carne porc
  • 200 g carne miel
  • 2 căpăţâni usturoi
  • condimente: cimbru, rozmarin, chimen, piper, sare (după gust)
  • o jumătate linguriţă bicarbonat
  • miez de pâine

Cum se prepară micii

Pentru început, carnea se dă prin maşina de tocat (poate fi tocată şi de două ori, după preferinţe). Apoi pâinea se umezeşte şi se amestecă cu usturoiul tocat mărunt, după care se adaugă la carne. Se frământă amestecul, în timp ce se adaugă condimentele şi bicarbonatul, până se va obţine pasta de mici.

Ingrediente pentru rețeta de mici de casă

După ce este gata, se lasă la rece pentru 20 de minute, timp în care avem grijă să încingem grătarul. Se udă un blat de lemn, după care luăm câte două linguri de carne, pe care o modelăm în palmele ude, până obţinem forma de mici, după care se pun pe blatul de lemn şi se lasă din nou la rece, de data aceasta pentru 10 minute.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Inedit » Îţi plac micii? Iată cea mai bună rețetă de mici româneşti, făcuţi în casă. Secretul a fost păstrat cu sfinţenie