Crezi că e o gustare sănătoasă? Ce se ascunde în spatele IAURTURILOR "CU FRUCTE"
O gustare mereu la îndemână însă nu atât de sănătoasă pe cât pare
O gustare mereu la îndemână însă nu atât de sănătoasă pe cât pare
Lapte praf, emulgatori sau chiar ... extract de gândaci! Insectele sunt folosite de unele companii, care colorează astfel produsele, iar CNN a realizat un reportaj despre aceasta metodă de fabricare a gustărilor „sănătoase”.
Iaurtul de căpșuni are culoarea roz nu datorită fructelor, ci a gândacilor Cosenila. Aceste insecte, odată strivite, capătă o culoare roșie intensă. Din acești gândaci se extrage un colorant natural, transformat ulterior în carmin sau acid carminic.
Substanța este folosită de unii producători la colorarea iaurturilor, dar și a sucurilor sau a înghețatei. Zeci de consumatori s-au plâns de faptul că astfel de produse le-au provocat stări de vomă și alergie, potrivit bzi.sanatate.ro
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰