Antena Meniu Search
x

Foto Cum arată șarpele botezat după Harrison Ford și de ce i-a "împrumutat" actorul numele

O nouă specie de șarpe a primit denumirea științifică Tachymenoides harrisonfordi în cinstea actorului Harrison Ford, un cunoscut activist de mediu.

de Redactia Observator

la 16.08.2023, 10:15

Reptila a fost descoperită în Peru și a fost numită după Ford pentru a onora activitatea actorului în ceea ce privește protejarea mediului. El este vicepreședinte al grupului Conservation International.

Specie de șarpe, botezată după Harrison Ford

„Este un memento că mai sunt încă atât de multe de învățat despre lumea noastră sălbatică și că oamenii sunt o mică parte dintr-o biosferă imposibil de vastă. Pe această planetă, toate destinele sunt întrepătrunse, iar în acest moment, un milion de specii se clatină pe marginea uitării. Avem un mandat existențial de a repara relația noastră ruptă cu natura și de a proteja locurile care susțin viața", a spus Harrison Ford, potrivit Sky News.

Tachymenoides harrisonfordi

Twitter

Pe acelaşi subiect

Descoperirea noii specii este rezultatul unei colaborări între cercetători din Peru și ASUA. Șarpele a fost descoperit în Parcul Național Otishi din Peru, relatează Mediafax.

Șarpele e inofensiv pentru oameni

Tachymenoides harrisonfordi este un șarpe mic și subțire, care măsoară doar 20 de centimetri la maturitate. Este bine camuflat și este inofensiv pentru oameni, având o dietă formată din șopârle și broaște.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Inedit » Cum arată șarpele botezat după Harrison Ford și de ce i-a "împrumutat" actorul numele