Antena Meniu Search
x

Cum REPARI un CD ZGÂRIAT! E simplu!

Cu siguranță, mulți dintre noi ne-am confruntat cu problema CD-urilor zgâriate, care nu mai puteau fi folosite și nici datele de pe acestea, recuperate.

 Cu siguranță, mulți dintre noi ne-am confruntat cu problema CD-urilor zgâriate, care nu mai puteau fi folosite și nici datele de pe acestea, recuperate.

Ceea ce trebuie să faceți este să încercați să curățați zgârieturile cu ajutorul unei cârpe. O altă alternativă o reprezintă kit-urile speciale, care pot fi găsite în magazine.

Un alt aspect de care trebuie să țineți cont este tipul zgârieturii: în cazul în care aceasta este o linie dreaptă, care pornește din centrul CD-ului spre margine, pe spatele acestuia, riscurile ca CD-ul să nu mai poată fi citit sunt mult mai mici decât în cazul unei zgârieturi care urmează spirala.

Pentru identificarea zgârieturilor, plasați discul cu partea inferioară în lumină.

O altă metodă eficientă de a recupera datele este folosirea pastei de dinți. Pasta de dinți trebuie aplicată pe un material fin, după care se începe curățarea discului.

Deplasarea se va face din partea centrala a CD-ului spre margini, și este indicat să insistați asupra zgârieturilor, însă fără să apăsați foarte puternic.

La final, se folosește apă caldă pentru îndepărtarea pastei de dinți. Asigurați-vă că toată pasta de dinți a fost ștearsă înainte de a lăsa discul să se usuce.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Cum REPARI un CD ZGÂRIAT! E simplu!