Cum să gătești OREZUL pentru a NU te ÎNGRĂȘA! Reduci CALORIILE la JUMĂTATE
Dacă îți place orezul dar te îngrijorează caloriile aduse de acest aliment, află cum poți mânca orez fără să te îngrași
Dacă îți place orezul dar te îngrijorează caloriile aduse de acest aliment, află cum poți mânca orez fără să te îngrași
Cercetătorii de la Colegiul de Ştiinţe Chimice, Colombo, Western, Sri Lanka au descoperit că orezul gătit cu ulei de nucă de cocos poate reduce la jumătate caloriile furnizate de orez. În plus, reduce şi rata obezităţii.
Orezul este un aliment extrem de popular la scară planetară, iar 90% din producţia totală se consuma doar în Asia. Este ieftin, uşor de gătit şi se asortează bine cu o mulţime de alte alimente, dar nu este foarte nutritiv şi a fost chiar asociat cu riscul crescut de a face diabet, fiind relativ bogat în amidon şi în calorii, potrivit sanatate.bzi.ro
În cazul orezului, specialiștii au descoperit că sunt necesare două transformări simple ale orezului: adăugarea unei linguriţe de ulei de cocos în apă care fierbe înainte de a introduce orezul în ea şi răcirea orezului timp de 12 ore înainte de a-l consuma.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰