Antena Meniu Search
x

Descoperire "regală", pe un şantier din Anglia. Ce se crede despre obiectul vechi de 1.300 de ani

Un colier vechi de 1.300 de ani, descoperit în Anglia pe un şantier unde se construia un complex de locuinţe, a fost găsit în mormântul unei femei despre care se crede că era un membru al unei familii regale sau un important lider creştin, a anunţat Muzeul de Arheologie din Londra, relatează dpa, conform Agerpres.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 07.12.2022, 10:56

Descoperire "regală", pe un şantier din Anglia
Descoperire "regală", pe un şantier din Anglia - Facebook MOLA

Un colier vechi de 1.300 de ani a fost descoperit pe un şantier de construcţii în centrul Angliei. Comoara veche de secole a fost descoperită în timpul săpăturilor în luna aprilie, înainte de începerea construcţiei unui nou complex de locuinţe în Northamptonshire. Experţi ai Muzeului de Arheologie din Londra (MOLA) au anunţat marţi că acest colier datează din anii 630-670 d.Hr., din perioada anglo-saxonă, şi face parte dintr-un ritual de înmormântare a unei femei de rang înalt din regatul Mercia.

Descoperire în Anglia. Ce se crede despre femeia înmormântată acolo

Experţii consideră că mormântul, care conţinea şi alte comori, este cea mai importantă dovadă a ritualului înmormântării unei femei din perioada medievală timpurie descoperită până acum în Marea Britanie. Muzeul de Arheologie din Londra a anunţat, de asemenea, că acest colier este cel mai bogat de acest tip descoperit vreodată, având cel puţin 30 de pandantive şi mărgele făcute din monede romane, aur, granate, sticlă şi pietre semipreţioase.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În mormânt a fost descoperită, de asemenea, o cruce de mari dimensiuni şi decorată în mod elaborat, cu reprezentări extrem de neobişnuite ale unor chipuri turnate în argint. Experţii muzeului au afirmat că, deşi scheletul în sine s-a descompus, combinaţia de obiecte descoperite sugerează că mormântul a aparţinut unei femei cu un statut înalt, precum o stareţă sau membru al unei familii regale - sau chiar ambele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Inedit » Descoperire "regală", pe un şantier din Anglia. Ce se crede despre obiectul vechi de 1.300 de ani