Destinaţii turistice INTERZISE femeilor! Una dintre ele se află în România
Pare incredibil, dar chiar şi astăzi mai exista locuri interzise femeilor, în ciuda luptei împotriva discriminării
Pare incredibil, dar chiar şi astăzi mai exista locuri interzise femeilor, în ciuda luptei împotriva discriminării
Una dintre aceste destinaţii turistice se află chiar în România. Este vorba despre Mănăstirea Frăsinei, din judeţul Vâlcea. Regula a fost impusă de Sfântul Ierarh Calinic în secolul al XIX-lea, care a decis ca în incinta mănăstirii să nu se mănânce carne şi să nu intre femeile, iar cele care vor încălca restricţia vor fi blestemate pentru totdeauna la nefericire.
Pentru a împiedica intrarea acestora în lăcaş, călugării le poftesc la chiliile de lângă mănăstire ca să se roage şi să se spovedească.
Muntele Athos este poate cea mai cunoscută destinaţie turistică unde femeilor nu le este permis accesul. Acestea nu au voie aici pentru că, potrivit unei teorii străvechi, prezenţa lor i-ar putea zbuciuma spiritual pe călugări.
Altă destinaţie pe care femeile ar trebui să o ocolească este Arabia Saudită. Însă, cine ţine morţiş să meargă trebuie să fie însoţită de o rudă de sex masculin. Accesul va fi mai greu, dar nu imposibil. Odată ajunse pe tărâmul interzius, femeile nu sunt foarte bine primite. Oamenii de acolo au un comportament opresiv fata de femei, iar acestea trebuie să ceară voie pentru aproape orice bărbaţilor.
In India, femeile nu pot intra în mormintele sacre Haji Ali Dargah Shrine din Mumbai, o destinaţie turistică extrem de căutată, care poate ajunge şi la 20.000 de turişti pe zi. Este singura restricţie impusă şi se pare că guvernul indian nu dă semne că lucrurile o să se schimbe prea curând.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰