Antena Meniu Search
x

Dieta cu hrişcă. Săbeşti şi elimini toxinele în timp record

Dieta cu hrişcă va ajuta sa slabiti câteva kilograme săptămânal. Dificila, dar si extrem de eficienta, veţi slăbi şi elimina toxinele din organism.

Dieta cu hrişcă. Săbeşti şi elimini toxinele în timp record

Dieta cu hrişcă va ajuta sa slabiti câteva kilograme săptămânal. Dificila, dar si extrem de eficienta, veţi slăbi şi elimina toxinele din organism într-un ritm foarte rapid. Aceasta cură capata din ce in ce mai multa popularitate datorita eficientei si sigurantei. Mai intai de toate, este necesar acordul medicului inainte de a incepe aceasta dieta.

Dieta cu hrişcă are la baza urmatoarea reteta

Se ia o cana de hrisca, se toarna apa fiarta peste ea, si se lasa asa peste noapte, sa se inmoaie. Se recomanda ca dieta cu hrisca sa se urmeze timp de 7 – 14 zile, dupa care sa se faca pauza o luna, pentru a se evita obisnuinta.  Nu aveti nevoie, in principiu, decat de hrisca, iaurt slab in grasimi, fructe si multivitamine.

Aceasta cura are doua variante: prima este creata pentru 14 zile, iar a doua presupune sapte zile. Cu toate ca cele doua versiuni nu difera prea mult una fata de cealalta, particularitatile sunt date de felul in care le aplicam.

Dieta cu hrişcă, prima reţetă

Este necesar sa consumati un pahar de cereale integrale pe zi (adaugati doua pahare de apa fiarta si se lasa sa se inmoaie peste noapte. Hrisca se consuma in timpul zilei, cand si cat doriti. Evitati sarea, zaharul si untul in orice tip de meniu. Daca simtiti ca nu puteti tine dieta intocmai, puteti consuma doua pahare de seminte de hrisca inmuiate. Este permis sa beti apa, ceai si cafea. Nu trebuie sa consumati alte alimente. Ocazional, aveti voie sa mancati un mar, insa ar fi bine daca nu ati face acest lucru, daca doriti ca rezultatele sa apara mai repede.

Dieta cu hrişcă, a doua reţetă

Fierbeti în prima zi 1,5 pahar de seminte de hrisca imbibate in apa, iar seara, cate trei-patru. Sarea si zaharul nu sunt permise. Dimineata, pe stomacul gol, beti cu inghitituri mici un pahar de apa calda (care a fost fiarta inainte). Dupa 30 minute, mancati 1/3 din portia de tarate de hrisca (fara sare sau zahar). A doua parte o mancati la pranz, iar a treia, la cina. Intre cele trei mese principale, puteti bea ceai sau zeama de la hrisca, insa nu trebuie sa depasiti doi litri pe zi.

Regulile specifice dietei cu hrisca:

  • Se recomanda sa mancati tarate din hrisca, sa beti zilnic un litru de iaurt cu 10 % grasimi si doi litri de apa minerala sau plata.

    Se permite consumul ceaiului sau al cafelei in cantitati moderate.

  • Puteti manca fructe, dar nu mai mult de doua bucati din fiecare, de exemplu: doua mere.
  • Daca va este excesiv de foame, puteti bea o jumatate de pahar de iaurt diluat cu apa minerala inainte de a va duce noaptea la somn.
  • Se recomanda eliminarea completa a alcoolului din alimentatie.
  • Pe durata in care tineti dieta cu hrisca si inca o perioada dupa ce ati incheiat-o, este bine sa luati multivitamine (cel putin o luna).
  • Dupa 14 zile de regim, corpul va simti nevoia sa se odihneasca (pentru a evita rutina), insa dupa aceea puteti repeta cura, daca vreti sa va consolidati rezultatele obtinute.
  • Daca dupa doua zile de cura, tractul intestinal nu este curatat, este necesara o clisma.
  • Ca sa se poata mentine rezultatele obtinute, retineti ca este necesar sa nu consumati mai mult de 600 calorii pe zi in anumite zile; dupa aceea se dubleaza nr. caloriilor admise, iar acest mod de alimentatie trebuie mentinut timp de o saptamana sau doua, in functie de care varianta a dietei alegeti.

Nu se recomanda ca aceasta cura sa fie urmata o perioada foarte indelungata, altfel corpul va ajunge sa piarda o parte dintre substantele necesare vietii sanatoase.

Cu toate acestea, unul dintre avantajele dietei cu hrisca este ca scaderea in greutate nu vine insotita de ameteli, senzatia de oboseala generala, lene si slabiciune.

Beneficiile acestui aliment asupra sanatatii

  • Previne accidentele vasculare;
  • Lupta impotriva diabetului;
  • Tine cancerul la distanta;
  • Previne aparitia Alzheimer-ului;
  • Scade nivelul colesterolului;
  • Ajuta la slabit;
  • Elimina toxinele…

Nu uitaţi, este necesar acordul medicului inainte de a incepe aceasta dieta.

Ce este Hrişca?

Hirsca face parte din familia Polygonaceae, familie din care fac parte macrisul, rubarba, stevia creata. Se consuma atat plantele verzi, cat si fructele, care sunt tari, asemanatoare cu semintele de floarea-soarelui, dar mult mai mici in dimensiuni.

 Hrisca provine din Asia, dar se cultiva de mai mult timp si in Europa si America de Nord. Aceasta contine putine glucide, nu contine gluten, este bogata in lisina (aminoacid esential), fier, seleniu, calciu si antioxidanti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Dieta cu hrişcă. Săbeşti şi elimini toxinele în timp record