Antena Meniu Search
x

Motivul pentru care zeci de românce au acceptat să pozeze fără sutien, de No Bra Day

S-au lăsat fotografiate pe stradă, fără sutien, pentru a atrage atenţia asupra bolii care ucide în România 3 din 10 femei diagnosticate.

Vezi și

S-au lăsat fotografiate pe stradă, fără sutien, pentru a atrage atenţia asupra bolii care ucide în România 3 din 10 femei diagnosticate. Reporterii Observator au stat de vorbă cu iniţiatorul proiectului, uimit şi el de viteza cu care s-au viralizat fotografiile.

Un aparat foto, inspiraţie şi multă răbdare. Este reţeta pe care a folosit-o un fotograf bucureştean în proiectul care a devenit viral pe Facebook şi Instagram. Cristian Bologea îşi propune să promoveze într-un mod artistic sănătatea şi frumuseţea femeilor.

Cristian Bulugea, fotograf profesionist: "Este vorba de ceva absolut firesc, nu este vorba de nuditate, nu este vorba de vulgaritate, este vorba de un lucru absolut firesc."

Tinerele care au acceptat provocarea nu sunt modele de profesie. Câteva îi sunt prietene. Pe celelalte le-a cunoscut întâmplător.

Pe acelaşi subiect

Cristian Bulugea, fotograf profesionist: "Pur şi simplu am întâlnit femei pe stradă care se purtau aşa şi mi-am luat inima în dinţi şi le-am spus."

Câteva luni a durat proiectul la care au spus "Da" 20 de femei. Fotografiile au fost publicate chiar de Ziua internaţională Fără Sutien şi au devenit virale. Autorul vrea ca bărbaţii care fluieră ca pe stadion când văd femei îmbrăcate lejer să folosească în schimb un zâmbet şi cuvinte potrivite.

Fotografiile au şi un alt mesaj. 

Cristian Bulugea, fotograf profesionist: "Suntem invitaţi să fim atenţi cu sănătatea noastră, să facem controale şi să încercăm să prevenim cancerul la sân."

De altfel, luna octombrie este dedicată în întregime luptei împotriva Cancerului la Sân. 

Mihaela Bărbulescu, medic primar radiolog: "Din pacate creste numărul pacientelor tinere. Uneori isi palpeaza ceva la san, dar alte persoane descopera intamplator, vin sa faca ecografie dar vad ca au un nodul, de aceea e bine sa se faca un control anual."

Pictorialul, unic pentru România, are toate şansele să ajungă şi în publicaţiile internaţionale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Motivul pentru care zeci de românce au acceptat să pozeze fără sutien, de No Bra Day