Antena Meniu Search
x

“Într-un fel, România m-a ales pe mine”. Povestea impresionantă a unei tinere din Bulgaria care şi-a lăsat familia în urmă pentru a fi nomad digital în România. VIDEO

De ani de zile, România este ţara din care oamenii de toate categoriile pleacă pentru a munci în străinătate sau ţara din care tinerii cu potential pleacă pentru a avea o viaţă mai bună.

De ani de zile, România este ţara din care oamenii de toate categoriile pleacă pentru a munci în străinătate sau ţara din care tinerii cu potential pleacă pentru a avea o viaţă mai bună.

Iată însă că sunt şi tineri din alte ţări pentru care România reprezintă ţara tuturor posibilităţilor şi ţara pentru care merită să renunţe la familie, la iubit în încercarea de a-şi realiza visul.

Ce este un nomad digital?

Este povestea unei tinere din Bulgaria, Zornitsa Tomova, care este ceea ce se numeşte în prezent un nomad digital, adică o persoană care se folosește de tehnologie pentru a lucra de la distanță, astfel încât să aibă posibilitatea de a călători cât mai mult.

Desi este foarte tânără, Zornitsa Tomova este un antreprenor cu experienţă în Bulgaria, România, Marea Britanie, Italia sau Singapore. Ea ajută companiile să dezvolte noi tehnologii în IT, servicii sau producţie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În timp, tânăra a fost atrasă de afacerile aflate la început de drum (start-up-uri) şi a descoperit că fericirea ei nu este legată de un anume loc, atât timp cât face ceea ce îi place şi este înconjurată de oameni care îi aduc bucurie.

"Importante sunt relaţiile pe care le stabilesc cu oamenii”

“În ultimii cinci ani am fost implicată în multe start-up-uri. Am avut şi eu câteva iniţiative. Întotdeauna am avut job-uri care nu au implicat neapărat un birou şi atunci mi-am spus de ce să nu fac asta lucrând în diverse locuri şi să cunosc mereu oameni noi. Nu eu am ales România, într-un fel, România m-a ales pe mine. Pentru mine nu este important să merg în diverse locuri, pentru mine de fapt această experienţă înseamnă să cunosc oameni noi. Importante sunt relaţiile pe care le stabilesc cu oamenii”, spune Zornitsa Tomova.

În prezent, tânăra lucrează la Cluj-Napoca, ca Product Manager la firma Onyx Beacon.

“Un astfel de job îţi oferă libertatea de a fi cine vrei tu să fii. Am plecat într-o călătorie din care vreau să-mi dau seama cine sunt. De multe ori avem nevoie de stabilitate în viaţă, însă avem nevoie şi de schimbări. Ceea ce mă motivează cu adevărat sunt iubirea şi bucuria de viaţă”, spune tânăra.

Misiunea lui Zori este să-I inspire pe oameni, să-i facă să conştientizeze ce schimbări pot face pentru a crea o lume mai bună, una cu mai multă dragoste, bucurie, libertate.

“Îmi place să creez lucruri, să-i ajut pe alţii să creeze. Trăiesc tot timpul sentimental că sunt multe lucruri ce pot fi rezolvate în această lume. Părinţii mei şi-au dorit pentru mine o carieră de success într-o companie mare. Cel puţin asta şi-a dorit mama pentru mine. Însă eu văd lucrurile altfel. Eu văd succesul altfel. Am ales altceva. Nu mă văd lucrând la un birou, aceasta este cariera mea. Trebuie să existe o provocare. Nu ştiu cum arată viitorul, dar ştiu că pentru mine nu există punct de întoarcere”, susţine Zornitsa Tomova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Inedit » “Într-un fel, România m-a ales pe mine”. Povestea impresionantă a unei tinere din Bulgaria care şi-a lăsat familia în urmă pentru a fi nomad digital în România. VIDEO