Antena Meniu Search
x

INVENȚIA SECOLULUI în ROMÂNIA: vehiculul cu care te plimbi 100 km cu 50 bani. Poate fi conectat la telefonul mobil!

Trei arădeni inventivi au creat prima trotinetă inteligentă din lume - Scooterson

Trei arădeni inventivi au creat prima trotinetă inteligentă din lume - Scooterson. Mopedul minune consumă doar 50 bani la 100 kilometri parcurşi, aşa cum anunţau, în urmă cu câteva luni, inventatorii.

Mai mult, scuterul electric este foarte uşor şi poate fi conectat la telefon, astfel că învaţă stilul de mers al utilizatorului.

Ionuţ Predescu, unul dintre cei trei arădeni care au realizat scuterul, a oferit detalii despre momentul în care acesta va ajunge pe piaţă, la Arad, în cadrul Târgului Regional de Inovare organizat de ADR Vest săptămâna trecută. “Momentan, suntem într-o campanie de finanţare şi presupunem că anul viitor, în 2016, scuterul va fi pe piaţă deja. Este prima trotinetă inteligentă din lume şi este conectată la telefon. Este conectată la cloud şi învaţă stilul tău de mers, ştie inclusiv gesturile tale sau cât de repede vrei să mergi, cât de repede vrei să accelerezi şi ştie cât de multă autonomie mai ai. Are un battery management special pentru cât de multă autonomie mai ai în aşa fel încât nu te lasă fără baterie. Când ştie că mai ai 15 km de baterie şi tu mai ai până acasă 20 km, atunci îşi scade performanţa ca tu să ai baterie pentru a ajunge acasă”, a explicat Ionuţ Predescu jurnaliștilor de la pressalert.ro.

Inventatorii garantează că scuterul este unul foarte sigur din punctul de vedere al siguranţei rutiere pentru că poate atinge o viteză maximă de 25km/h.

Prin urmare, poate fi folosit chiar şi de copii cu vârste de cel puţin 14 ani. Inventatorii mijlocului de transport insistă asupra faptului că acesta consumă doar 50 de bani bani pentru 100 km rulaţi, atât cât costă încărcarea bateriei. Scuterul electric este ultrauşor, cântăreşte aproximativ 35 kilograme, este din aluminiu şi nu necesită manetă de acceleraţie. “Are o autonomie de peste 40 km. Porneşte doar dacă i-ai dat un impuls cu piciorul, singur n-o să pornească, nu are acceleraţie”, a mai precizat Ionuţ Predescu, citat de publicația menționată anterior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » INVENȚIA SECOLULUI în ROMÂNIA: vehiculul cu care te plimbi 100 km cu 50 bani. Poate fi conectat la telefonul mobil!