Antena Meniu Search
x

Iubire de felină: A parcurs 1.000 de kilometri ca să își regăsească stăpâna. După șase luni, Lisi s-a reîntors în brațele omului ei

Deși la prima vedere ar putea părea nepăsătoare și pisicile își iubesc stăpânii și plâng după ei. Lisi, o pisică albă cu negru de trei ani, este cel mai bun exemplu. A călătorit șase luni, 1.000 de km între Franța și Germania, doar pentru a-și găsi stăpâna, de care se pierduse.

de Monica Palade

la 27.11.2023, 09:35

Iubire de felină: A parcurs 1.000 de kilometri ca să își regăsească stăpâna. După șase luni, Lisi s-a reîntors în brațele omului ei - Profimedia

Totul a început în iunie anul trecut, în Dordogne, când Hildegard Holtschneide și-a părăsit casa pentru a se muta și a se întoarce în orașul natal, Düsseldorf (Germania). Atunci a făcut călătoria cu câinele Henry și pisica Lisi. Femeia s-a oprit pentru noapte într-un hotel din Saint-Cyr-l'École (Yvelines).

1.000 de kilometri ca să își regăsească omul

„Supărată de călătorie”, Lisi scapă în acea noapte și proprietara ei trebuie să se întoarcă în Germania fără ea. „Am căutat-o cu disperare și am sunat la toate asociațiile de protecție a animalelor, adăposturile și medicii veterinari din zonă, dar nimeni nu a văzut-o”, a declarat stăpâna pentru Rheinische Post, citat de Le Parisien.

Odată ajunsă la Düsseldorf, Hildegard Holtschneide și-a continuat cercetările sunând lunar diferitele administrații competente. Eforturile ei au rămas fără succes timp de aproape șase luni. Când nu credea că o va mai revedea pe Lisi, Hildegard a primit un e-mail pe 9 noiembrie în care i se spunea că o tânără i-a găsit pisica în Braunschweig, un oraș german situat la 1.000 km de școala Saint-Cyr.

După ce a îngrijit-o câteva zile pe Lisi, studenta în vârstă de 27 de ani pe nume Luka a mers la veterinar pentru a-i face un control pisicii. Astfel, a aflat că felina are o stăpână care o căuta disperată.

După ce a plâns de bucurie, proprietara a povestit că Henry, câinele ei, și-a sărbătorit prietena felină pe care nu o mai văzuse de șase luni. „După această aventură, nu o voi mai elibera niciodată”, a mărturisit Hildegard Holtschneide.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Inedit » Iubire de felină: A parcurs 1.000 de kilometri ca să își regăsească stăpâna. După șase luni, Lisi s-a reîntors în brațele omului ei