Antena Meniu Search
x

Curs valutar

La un pas să-şi vândă casa, îngropat în datorii, un bărbat a câştigat un premiu uriaş la loto, în India. "Oamenii strigă după bani când nu-i ai"

Noroc imens la loto, picat la ţanc, după un mare ghinion. Un bărbat a fost sunat de către prietenul său, care l-a anunțat că a câştigat 125.000 de dolari, chiar când acesta trecea printr-o perioadă financiară critică.

de Maria Dogaru

la 31.07.2022 , 19:23

Numere de loto
Un bărbat din India a câştigat 125.000 de dolari la loto - Profimedia

Un moment fantastic, trăit de Mohammed Bava. Prietenul bărbatului din India l-a sunat pentru a-i oferi o veste neașteptată, dar încântătoare. Acesta i-a spus că a câștigat 125.000 de dolari la o loterie - bani pe care încercase să-i câștige de aproape un an. Fericitul eveniment s-a produs pe 25 iulie, iar patru zile mai târziu, Mohammed Bava a devenit o celebritate în orașul său natal, Kasargod, din statul sudic Kerala. Loteria este în mare parte ilegală în majoritatea statelor din India, dar câteva, inclusiv Kerala, o permit sub supraveghere și reglementări stricte, relatează BBC. Victoria nu ar fi putut veni într-un moment mai bun pentru Bava. Avea datorii masive pe care le-a acumulat de-a lungul anilor. Se luptase să ramburseze banii creditorilor săi și acest lucru a pus un stres financiar și emoțional asupra lui și a familiei sale.

Bărbatul era pe cale să-și vândă casa, cu câteva ore înainte să afle că a câştigat la loto

Pe 25 iulie, Mohammed Bava trebuia să se întâlnească cu un potențial cumpărător, la ora 17.30, pentru a confirma vânzarea casei sale și pentru a accepta plata în avans. Dar soarta a avut alte planuri și acesta își amintește exact momentul în care a sunat prietenul său, Ganesh. "Am fost atât de uşurat. Nu mai aveam oameni la care să apelez pentru ajutor. Am fost extaziați, nu aveam cuvinte să ne descriem emoțiile”, a declarat Mohammed Bava 

Articolul continuă după reclamă

După taxe, Bava va urma să obțină aproximativ 80.000 de dolari, dar nu se știe exact când va putea obține banii. Bărbatul nu mai este îngrijorat, deoarece creditorii au încetat să mai bată la ușile lui. "Debitorii au fost liniștiți după ce am câștigat. Oamenii strigă după bani când tu nu ai niciunul. Dar odată ce au știut că în sfârșit am banii pentru a le plăti înapoi, lucrurile s-au calmat", a spus el.

Soții Bava au fost cândva o familie de clasă de mijloc fără datorii. Mohammed a lucrat ca antreprenor în sectorul construcțiilor. Lucrurile s-au înrăutățit doar după ce pandemia de Covid-19 a lovit India și lumea la începutul anului 2020. S-a chinuit să-și găsească de lucru, dar datoriile lui au continuat să crească. A ținut familia pe linia de plutire luând împrumuturi. Are cinci copii, dintre care doi s-au căsătorit recent. Bava a plătit pentru nuntă, agravându-și și mai mult problemele financiare. De asemenea, a plătit pentru călătoria fiului său în Qatar, în speranța că va obține un loc de muncă bun acolo. El a continuat să spere că munca lui se va relua și că își va putea achita datoriile. „A trebuit să plătesc pe toată lumea înapoi, dar nu aveam nicio sursă de venit”, a adăugat bărbatul.

El cumpera biletele de la prietenul său, Ganesh, care conducea un mic magazin care vindea bilete de loterie. În fiecare zi cumpăra bilete de la el și afla de la Ganesh că nu câștigase. Această rutină a continuat timp de un an. Premiul în bani ar putea părea o sumă mare, dar nu va mai rămâne mare lucru din ea după ce domnul Bava își va achita datoriile. Dar vrea să folosească suma rămasă pentru a-l ajuta pe prietenul său, Ganesh, să cumpere o casă.  „Și Ganesh se luptă, deoarece nu are propria sa casă”, a spus  Bava. De asemenea, vrea să doneze bani şi celor nevoiaşi.

Maria Dogaru Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Inedit » La un pas să-şi vândă casa, îngropat în datorii, un bărbat a câştigat un premiu uriaş la loto, în India. "Oamenii strigă după bani când nu-i ai"