Antena Meniu Search
x

Video Lecție frumoasă de bricolaj, cu Gabi Ralea: Cum transformi o masă într-un taburet, folosind pensule și vopsea

Acum, că şi frigul ne îndeamnă să stăm mai mult în casă, parcă lecţia de bricolaj se încadrează perfect în program. Pe lângă faptul că poate fi o metodă bună de relaxare, bricolajul poate să te şi scutească de nişte cheltuieli în plus, recondiţionând lucruri vechi. Gabi Ralea, expertă în bricolaj, ne-a împărtăşit câteva secrete despre cum putem transforma o masă într-un taburet.

Rosse Stan
de Rosse Stan

la 02.12.2020, 18:49

Vezi și

La lecţia de bricolaj de astăzi ne-am hotărât să folosim pensule şi vopsea. O să transformăm nişte măsuţe în scăunele. Gabi este cea care face magie din obiecte simple.

Gabi Ralea, blogger de bricolaj şi decor: Vom îmbrăca partea superioară în burete şi apoi în material care să fie contrastant cu picioarele pe care le vopsim colorat. Folosim vopseaua roz şi măsuţa mică. Primul pas este să stergem obiectul de vopsit cu alcool tehnic. Asta înseamnă că dăm la o parte tot ce poate să împiedice vopseaua să adere.

Alcoolul tehnic curăţă suprafaţa de grăsimi, praf sau alte impurităţi şi poate fi folosit aproape pe orice material. De la plastic, metal sau lemn, până la sticlă. Pentru următorul pas, însă, avem nevoie de şorţuri.

Gabi Ralea, blogger de bricolaj şi decor: Începem din partea de sus, astfel încât dacă se scurge vopseaua să nu rămână urme. Pui pensula în vopsea cam un centimetru. Vospim de la această margine în jos. Acolo unde avem genul asta de decoraţiuni, vom folosi pensula pe orizontală. Puteţi aplica al doilea strat de vopsea după cel puţin o oră, dacă temperatura depăşeşte 20 de grade. Altfel, intervalul de uscare dintre straturi este de câteva ore.

Gabi Ralea, blogger de bricolaj şi decor: Avem buretele care trebuie să acopere partea de sus. I-am făcut un semn şi îl tăiem. După ce am tăiat buretele, tăiem materialul. Materialul să fie călcat, întins pe o suprafaţă dreaptă şi lăsăm în jur o porţiune care să acopere grosimea buretelul dar şi tăblia scaunului. 

Desigur, puteţi alege orice model sau textură pentru partea de sus a taburetului, atât timp cât nu uitaţi de capsator, care este esenţial în etapa următoare.

Gabi Ralea, blogger de bricolaj şi decor: Vom folosi un spray cu adeziv. Apoi îl fixăm pe burete. Trebuie să acoperim marginea cu material şi îl capsăm.

Iar rezultatul final este încântător.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Lecție frumoasă de bricolaj, cu Gabi Ralea: Cum transformi o masă într-un taburet, folosind pensule și vopsea