Antena Meniu Search
x

Video Un maestru kung fu se chinuie să păstreze vie tradiția loviturilor în pelvis

Wang Liutai, un maestru kung fu din China, încearcă să mențină vie o tradiție ce nu pare a mai prezenta interes pentru tineret - loviturile în pelvis. Tehnica este una dureroasă, dar care aduce beneficii mentale, susține bărbatul.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 11.12.2020, 17:08

Maeștru kung fu
Loviturile cu bârna, tradiție într-un sat din inima Chinei - captură video Reuters via Facebook
  • Wang speră să transmită tehnica de kung fu mai departe, către noile generații de practicanți

Wang Liutai nu este un maestru kung fu ca toți ceilalți. La 65 de ani, bărbatul, care își face veacul într-un sat din centrul Chinei, practică o tehnică unică și la prima vedere dureroasă. Mai exact, își dă cu un buștean al cărui capete sunt consolidate cu metal fix în pelvis, într-un mod repetitiv.

Bârna are nu mai puțin de doi metri în lungime și 40 de kilograme, ceea ce înseamnă că loviturile încasate sunt considerabile.

"Când practici această tehnică, atât timp cât nu depășești limitele, te vei simți extraordinar", a povestit Wang, șeful unei academii de arte marțiale, pentru Reuters.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Bărbatul, care are doi copii, exersează constant cu bârna de aproape 50 de ani și susține că tehnica nu are un efect negativ asupra fertilității. Secretul pare a sta în metodele de respirație, o parte a tehnicilor kung fu perfectate în satul lui Wang în ultimii 300 de ani. 

"Avem un gât de fier, un cap de fier, un piept de fier și un spate de fier", explică Tang Xiaocheng, un alt maestru, în vârstă de 53 de ani.

În trecut erau peste 200 de persoane care practicau tehnici kung fu, însă numărul s-a redus dramatic. Au mai rămas doar 20 de practicanți, iar cei care își lovesc pelvisul de bunăvoie sunt doar cinci. Acesta este motivul pentru care Wang Liutai promovească activ stilul de kung fu.

"Dacă ceva mai mulți studenți duc tehnica mai departe și o răspândesc în toată țara și toată lumea, dacă pot duce mai departe asta, atunci visul meu va deveni realitate", a mărturisit Wang.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Un maestru kung fu se chinuie să păstreze vie tradiția loviturilor în pelvis