Antena Meniu Search
x

Video Metoda prin care putem schimba aspectul unei canapele sau al patului

Se spune că "There's no place like home", "Nicăieri nu e ca acasă". Iar pentru asta încercăm să o facem cât mai frumoasă.

Rosse Stan
de Rosse Stan

la 09.12.2020, 15:30

Vezi și
  • Pernele sunt şi utile, şi elemente de decor. Doar că de multe ori, ne plictisim de cum arată şi parcă vrem un strop de prospeţime în peisaj.

Gabi Ralea, blogger de bricolaj, ne arată cum schimbăm aspectul feţelor de pernă.

Rosse Stan: "Întotdeauna m-am întrebat cum ar trebui să aranjez pernele pe o canapea ca să arate bine. Şi mai mult de atât, ce fac cu pernele care sunt uni?"

Gabi Ralea, blogger de bricolaj şi decor: "Uite, am ales perna aceasta roz, ce putem să facem cu ea? O putem decora, făcându-i aici nişte aplicaţii din fir pufos. Pentru că avem deja o pernă albă şi una alb cu negru, am ales fir de tricotat alb şi negru.

Vom aplica nişte linii pufoase, astfel încât să iasă în relief. Ne trebuie fir gros, alb şi negru. Nişte carton, cu ajutorul căruia vom face o formă. Maşină de cusut sau putem coase şi de mână. Foarfecă, pieptăn, aţă albă, aţă neagră."

Sfaturile lui Gabi Ralea

Mărimea liniilor este de preferat să fie cât 2 treimi din lungimea pernei. Trasăm schiţa cu ajutorul unui creion de croitorie sau a unui săpun, iar apoi ne folosim de un suport de carton pe care înfăşurăm firul. 

Gabi Ralea, blogger de bricolaj şi decor: "Facem un suport din carton în formă de U. Aţa va veni pe această porţiune, în centru, noi vom trage cusătura la maşină sau de mână.

Trebuie să fie dese şi să nu rămână spaţii neacoperite. Dar să nu strângem că nu vom avea spaţiu să coasem pe mijloc."

Dacă pasul maşinii este fixat la o dimensiune mică, de 2 mm de exemplu, este suficientă o singură cusătură. Totuşi, pentru siguranţă, putem coase de două ori. 

Gabi Ralea, blogger de bricolaj şi decor: "Tăiem toate buclele în jumătate, exact ca pe ciucuri. Şi ca să fie totul şi mai pufos, le scămoşăm puţin. Pot fi orice culoare, orice combinaţie şi oricât de lungi. Le poţi face în cercuri, în inimi."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Metoda prin care putem schimba aspectul unei canapele sau al patului