Antena Meniu Search
x

Midiile au bătut tocana și în Ardeal. Show-ul culinar a avut loc în comuna bistrițeană Romuli

Marea a ajuns şi pe tărâmuri bistriţene! Ce-i drept, doar în farfuriile amatorilor de peşte. Cel mai mare show culinar din judeţ a îmbiat sute de oameni.

Vezi și

Marea a ajuns şi pe tărâmuri bistriţene! Ce-i drept, doar în farfuriile amatorilor de peşte. Cel mai mare show culinar din judeţ a îmbiat sute de oameni. Nimeni nu a putut să reziste în faţa platourilor cu midii şi nici la vederea ceaunelor fierbinţi cu tocăniţă ardelenească.

În aer liber, bucătarii pun la punct ultimele detalii. Pe grătarele uriaşe, păstrăvul, fructele de mare şi micii îşi împart supremaţia.

Gazda show-ului este chiar o fostă concurentă Chefi la cuţite. Nina Rus a organizat totul, la păstrăvăria pe care o deţine. 

Nina Rus, proprietar păstrăvărie: "Avem un păstrăv din bazine de acolo, este umplut cu o reţetă specială, inventată de mine, e foarte, foarte bună."

Îşi răsfaţă clienţii şi cu alte preparate. Are ajutoare serioase pentru asta. Tot de la Chefi la Cuţite.

O turistă a bătut 500 de kilometri, ca să deguste bunătăţile făcute de chefi.

Ce ar fi însă o masă copioasă fără un desert pe măsură? Chef Mihaela este bibliotecar, iar în timpul liber consultă cărţile de bucate. Acum face artă din ingrediente, în bucătărie.

Mai e loc şi pentru o cupă de îngheţată. Sau poate două. 

Cei care n-au ajuns la festivalul de la Bistriţa, pot să se bucure de un peşte proaspăt şi în restul anului, în păstrăvăriile din zonă. În Baia Mare, de pildă, Lucia Costin şi-a deschis o astfel de afacere cu bani europeni.

Lucia Costin: "E satisfacţia omului, că mănâncă ceea ce e munca lui. Nu am avut probleme absolut deloc. Dacă faci tot ceea ce ţi-ai propus atunci nu ai probleme din partea lor."

Pentru păstrăvăria din mijlocul naturii, a avut nevoie de aproape 400.000 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Midiile au bătut tocana și în Ardeal. Show-ul culinar a avut loc în comuna bistrițeană Romuli