Midiile au bătut tocana și în Ardeal. Show-ul culinar a avut loc în comuna bistrițeană Romuli
Marea a ajuns şi pe tărâmuri bistriţene! Ce-i drept, doar în farfuriile amatorilor de peşte. Cel mai mare show culinar din judeţ a îmbiat sute de oameni.
Marea a ajuns şi pe tărâmuri bistriţene! Ce-i drept, doar în farfuriile amatorilor de peşte. Cel mai mare show culinar din judeţ a îmbiat sute de oameni. Nimeni nu a putut să reziste în faţa platourilor cu midii şi nici la vederea ceaunelor fierbinţi cu tocăniţă ardelenească.
În aer liber, bucătarii pun la punct ultimele detalii. Pe grătarele uriaşe, păstrăvul, fructele de mare şi micii îşi împart supremaţia.
Gazda show-ului este chiar o fostă concurentă Chefi la cuţite. Nina Rus a organizat totul, la păstrăvăria pe care o deţine.
Nina Rus, proprietar păstrăvărie: "Avem un păstrăv din bazine de acolo, este umplut cu o reţetă specială, inventată de mine, e foarte, foarte bună."
- Ciobănescul german care trăiește cu o avere de sute de milioane de euro. Gunther VI este cel mai bogat câine din...
- Zăpada rezistă pe pârtii, dar nu pentru mult timp. Ghioceii anunță venirea primăverii
- Experienţă spectaculoasă la Art Safari: mini-seră recreată artistic, cameră din oglinzi și ambient sonor imersiv
- Un Aston Martin Speedster V12 de un milion de euro, la inspecţia RAR. Sunt doar 88 de exemplare în întreaga lume
- Un fenomen unic în lume: Creier uman transformat în sticlă după erupția Vezuviului. Cercetătorii l-au comparat...
Îşi răsfaţă clienţii şi cu alte preparate. Are ajutoare serioase pentru asta. Tot de la Chefi la Cuţite.
O turistă a bătut 500 de kilometri, ca să deguste bunătăţile făcute de chefi.
Ce ar fi însă o masă copioasă fără un desert pe măsură? Chef Mihaela este bibliotecar, iar în timpul liber consultă cărţile de bucate. Acum face artă din ingrediente, în bucătărie.
Mai e loc şi pentru o cupă de îngheţată. Sau poate două.
Cei care n-au ajuns la festivalul de la Bistriţa, pot să se bucure de un peşte proaspăt şi în restul anului, în păstrăvăriile din zonă. În Baia Mare, de pildă, Lucia Costin şi-a deschis o astfel de afacere cu bani europeni.
Lucia Costin: "E satisfacţia omului, că mănâncă ceea ce e munca lui. Nu am avut probleme absolut deloc. Dacă faci tot ceea ce ţi-ai propus atunci nu ai probleme din partea lor."
Pentru păstrăvăria din mijlocul naturii, a avut nevoie de aproape 400.000 de euro.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰