Antena Meniu Search
x

Miresele care au lăsat blesteme asupra famiilor lor. Se întâmplă în România!

Printre numeroasele mituri urbane care circulă în România se număra și câteva legate de mirese.

 Mireasă de la Radovan

 

 Zeci de persoane, în special bărbați, au murit înecate de-a lungul timpului în Lacul Fântânele, din Radovan (Dolj). Localnicii pun numeroasele tragedii pe seamă blestemului unei mirese, despre care legendă spune că în anii '40 s-a spânzurat în pădurea care înconjoară lacul.

 Povestea ei are două variante: una, potrivit căreia tânără, o moldoveancă nespus de frumoasă ajunsă în Oltenia cu familia, s-ar fi sinucis după ce soțul ei a fost omorât în bătaie chiar în noaptea nunții; a două variantă spune că față și-a pus capăt zilelor după ce, chiar înaintea nunții, ar fi fost siluita de un chiabur la care se băgase față în casă pentru a-și câștiga existența.

 De atunci s-au întâmplat numai lucruri necurate în zonă și nu a trecut un an fără că cineva să moară înecat în apele lacului Fântânele. Mai mult, printre victimele blestemului s-a numărat chiar și șeful gărzii de intervenție a ISU Dolj, care salvase zeci de oameni de la înec, dar a murit când regla presiunea apei în baraj.

Localnicii spun ca mireasa bantuie si pe drumul de langa padure, iar oamenii spun ca de multe ori a inspaimantat soferii sau trecatorii, iar cei care au drum prin zona sunt sfatuiti sa treaca repede, fara sa priveasca in stanga sau in dreapta, si sa incerce sa nu bage in seama niciun sunet sau naluca. Doar asa vor scapa de blestem, iar in caz contrar mireasa ii va duce cu ea in inima padurii, de unde nu se vor mai intoarce vreodata.

Troita Miresei de pe DN 7

In judetul Dambovita, in apropiere de Gaesti, exista un monument numit Troita Miresei, sau Troita Margaretei. Aici se spune ca in anii '30 a murit o tanara mireasa, iar de atunci locul a devenit unul blestemat.

Legenda spune ca mireasa moarta in acel loc se numea Margareta si era fiica unui boier filantrop din Campulung Muscel. Cununia avusese loc la Bucuresti, iar tinerii insuratei se indreptau spre un conac unde totul era pregatit pentru nunta. Numai ca drumul lor s-a incheiat tragic inainte de a ajunge la destinatie.

Tatal tinerei moarte a ridicat la locul tragediei o troita in memoria fiicei sale. In zecile de ani scurse de atunci in zona au avut loc o multime de accidente mortale iar drumul a fost "botezat" de localnici "Drumul Crucilor". Cum soseaua este dreapta si cu vizibilitate maxima, oamenii au inceput sa creada ca sufletul miresei moarte isi cauta in continuu iubitul de care a fost despartita atat de brutal. Asta si pentru ca in tragediile rutiere isi pierd viata in special barbati. Spre exemplu, numai in perioada 2008-2009 in acel loc au murit 12 barbati tineri, majoritatea necasatoriti.

Au fost si accidente cu supravietuitori, insa, ca un facut, cei implicati nu isi amintesc nimic despre ce a dus la producerea lor, ceea ce a intarit in timp ideea existentei unui blestem al miresei. Cu atat mai mult cu cat, influentati sau nu de legenda, au fost destui cei care au spus ca au vazut in dreptul troitei o naluca ce seamana cu o femeie imbracata in rochie alba de mireasa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Inedit » Miresele care au lăsat blesteme asupra famiilor lor. Se întâmplă în România!