Antena Meniu Search
x

Nu le neglija! Ce spun visele despre sănătatea ta

Când ne trezim și reușim să ne amintim ce am visat, vine și întrebarea: „Ce semnificație are?”

Când ne trezim și reușim să ne amintim ce am visat, vine și întrebarea: „Ce semnificație are?”

Când vine vorba de interpretare, anumite simboluri din vise pot fi deslușite în legătură cu o serie de probleme de sănătate.

Un studiu recent arată faptul că modul în care visăm poate indică apariția unei boli mintale:

Comportamentul din timpul somnului poate trăda o formă de demenţă

Recent s-a descoperit că există anumite legături între o tulburare de somn (oameni care gesticulează și vorbesc în somn) și riscul ridicat al bărbaților de a dezvolta demență. Mai precis, bărbaţii care suferă de tulburarea de comportament au un risc de cinci ori mai crescut de a dezvolta o formă de demenţă.

Visul îţi poate semnala că ai febră

Atunci când ignori anumite simptome, un coșmar te poate face să realizezi că ai o problemă de sănătate. Unele boli pot cauza coșmaruri, mai ales când unul dintre simptome este febra.

Uneori nu scăpăm de stres nici în vise

Deși ignorăm semnalele, factorii de stres nu ne părăsesc nici când dormim. Există cazuri în care visele stresate și bizare ne fac să realizăm care este problema reală din viaţa noastră și ce anume ne face să fim extrem de încordaţi şi stresaţi.

Visele şi femeile însărcinate

În timpul sarcinii, femeile visează cel mai mult. Cu toate acestea, visele nu reprezintă întotdeauna o plăcere pentru o gravidă, mai ales când vine vorba de cele înfricoșătoare. Unele studii au demonstrat că o femeie are toate șansele să sufere de depresie postnatală în urma viselor avute în timpul sarcinii.

Dacă sunteți protagoniștii unor vise foarte intense sau a unor coşmaruri frecvente, ar trebui să luaţi în considerarea și posibilitatea de a discuta despre acest lucru cu un specialist.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Nu le neglija! Ce spun visele despre sănătatea ta