Antena Meniu Search
x

O boală misterioasă modifică comportamentul puilor de urs din SUA. Aceștia devin niște "zombie prietenoși"

Puii de baribal din statele California și Nevada, care au contractat un virus misterios, au devenit foarte prietenoși cu oamenii. Într-unul dintre cazuri, un ursuleț îndrăzneț s-a cățărat pe placa de snowboard a unui excursionist aflat într-o stațiune de lângă Lacul Tahoe, fără nicio urmă de precauție atât de caracteristică animalelor sălbatice în prezența oamenilor. 

de Redactia Observator

la 04.04.2021, 16:37

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Dar boala bizară, despre care veterinarii cred că este un tip de encefalită virală, este în cele din urmă fatală, scrie Daily Star. Pentru moment, acest virus este încă rar printre exemplarere din California și Nevada. Îgrijorător este că simptome similare au fost descoperite și la 43 de persoane dintr-o provincie canadiană. 

În februarie, specialiștii privind comportamentul animalelor au descoperit în El Dorado, California, un pui de urs abandonat de părinți, prezentând un comportament „asemănător câinilor”. Animalul părea foarte confortabil în preajma oamenilor și chiar a luat un măr oferit de câțiva oameni, pe care l-a mâncat fericit în curtea acestora.

Din punct de vedere fizic și psihic, specialiștii au declarat că ursul nu dădea dovadă de un comportament tipic unui animal sălbatic. 

Deocamdată nu se cunoaște cauza exactă a acestei afecțiuni. S-a descoperit, însă, că urșii afectați de această boală sunt infectați cu numeroase virusuri încă necunoscute oamenilor de știință, unul dintre ei putând provoca acest tip de encefalită.

Encefalita, o inflamație a țesutului cerebral, poate fi cauzată și de agenți infecțioși precum ciuperci sau bacterii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » O boală misterioasă modifică comportamentul puilor de urs din SUA. Aceștia devin niște "zombie prietenoși"